fe17de94 8eca 4936 9d59 46c266137244_1440x961
Els pessebristes estan treballant en uns diorames adaptats als comerços. || GRUP PESSEBRISTA DE CASTELLAR
06/11/2020 Cultura
Pessebristes i comerciants, junts

Enguany, l’exposició del Grup Pessebrista es podrà veure als aparadors de les botigues

Marina Antúnez

Des del Grup Pessebrista de Castellar s’ha decidit que la 70a exposició de pessebres es pugui muntar aquest 2020 fora del local de l’entitat. En aquest sentit, s’exposarà “en tots els comerços que ens han col·laborat en anys anteriors”, explica Joan Juni, president del Grup Pessebrista de Castellar. També s’ha decidit deixar l’exposició que ja es va inaugurar l’any passat a l’interior del local del carrer Dr. Pujol i, si és possible, només obrir de Nadal a Reis. “De moment, sembla ser que les exposicions es poden obrir però esperem com avancen les restriccions”, diu Juni. 


S’ha concretat l’exposició amb una trentena de comerços, també algun restaurant, i cada pessebrista s’ha assignat un o més pessebres als aparadors. Estaran identificats amb el logo de l'entitat. La seu serà a l’Estanc Martín, on hi haurà l’explicació de tot el recorregut que es farà aquest any i de com serà l’exposició. També es podran veure les figures que Montserrat Ribes ha regalat a l’entitat i que se sortejarà a través d’una aplicació al mòbil entre tots els participants. S’han elaborat díptics explicatius i a la web s’aniran actualitzant horaris i novetats. 


Els pessebristes han adaptat la mida del pessebre a l’espai de què disposa la botiga. Tots són pessebres nous, sense temàtiques afegides com ja fa 9 anys fa el Grup Pessebrista, “sinó que seran naixements i alguna anunciació, Dia de Reis, etc”, afegeix Juni. També hi haurà pessebres exposats al Mercat Municipal, on es podran contemplar 8 pessebres oberts, 4 de la família Fayos que es van exposar l’any passat a Barcelona. “Són 4 peces separades que expliquen l’evolució tant de les figures com de l’escenografia del diorama”. També hi ha dos fragments que es van fer expressament per a l’exposició de Tavèrnoles, de Joan Sáez, i dos més que estan creats per Joan Romeu i Montse Santander. “No han estat mai exposats a Castellar encara”, segons Juni. 


En una de les capelles laterals de l’església de Sant Esteve també hi haurà dos pessebres de l’any 2016. Un, reprodueix el carrer de l’església durant la nevada del 1962, fet per Joan Sáez i Jonathan Sáiz. Ha estat guardat i exposat a la Biennal de Vilanova i la Geltrú. I l’altre, reprodueix l’interior de l’església, elaborat per Joan Juni i Carme Altayó, a escala 1:10. “Hem volgut fer els acabats del pessebre amb més detalls que al 2016, com per exemple, incloure els llums que penjaven dels àngels”, diu Juni. 

 

A finals de novembre s’intentaran entregar els pessebres a les botigues. La primera setmana de desembre es deixaria tot a punt.

 

Els joves del taller de pessebres avancen la feina pessebrística també des de la terrassa. || PESSEBRES CASTELLAREls pessebristes també avancen feina des de casa seva. || PESSEBRES CASTELLAR

Comparteix
M'agrada
Comentaris