A.Foto1  1024x576_617x412
Portada de 'Namrud'.
10/04/2019 Cultura
'Namrud', el DocsBarcelona del Mes per aquest divendres

La proposta documental torna a l'Auditori Municipal

Marina Antúnez

Aquest divendres es projecta el DocsBarcelona del Mes a l'Auditori Municipal Miquel Pont, a les 20 h. En aquest cas, s'ha escollit la cinta autríaca Namrud, de Fernando Romero Forsthuber. Es farà el passi en versió original en àrab, anglès i hebreu subtitulat en català. El DocsBarcelona del Mes s'organitza conjuntament pel Club Cinema Castellar Vallès, L'Aula d'Extensió Universitària i Cal Gorina.

 

Jowan Safadi és un famós i controvertit músic palestí-israelià. Les seves lletres i cançons són plenes de denúncia sobre la situació al territori. Investigat per “incitació al terrorisme” i arrestat en alguna ocasió, s’haurà de fer càrrec del seu fill adolescent i això l’obligarà a afrontar responsabilitats paternals mentre continua lluitant pels seus ideals.

 

Amb la seva banda Fish Samak, escriu cançons de crítica social i que parlen de política i, a poc a poc, s’ha guanyat una gran comunitat de fans al món àrab. Jowan no té por a expressar l’opinió ni a tractar temes tabú, fet que li ha portat problemes més d’una vegada. Mentrestant, també haurà d’afrontar els reptes que comporta la seva nova paternitat en solitari.

 

Decidit, no deixarà de lluitar a través del seu art per un lloc on viure en pau, on ell, el seu fill i la seva gent, puguin sentir-se segurs i amb possibilitats de prosperar. Namrud, nom que fa al·lusió al personatge bíblic que va construir la Torre de Babel, és la història d’un esperit lliure que viu al bell mig d’un dels conflictes polítics i territorials més antics i complexos del món.

 

El director

Fernando Romero Forsthuber va néixer a Sevilla. Als 17 anys es va traslladar a Viena i aviat va començar a treballar en la indústria cinematogràfica. Dos anys més tard, va fer el seu primer viatge a Israel, on va treballar amb músics palestins com a director i productor de vídeos musicals. A Àustria va establir una bona reputació en el camp dels videoclips i la publicitat. En els últims anys, Fernando també ha treballat realitzant reportatges, especialment a Síria, per a televisions com ara l’austríaca ORF. Namrud és el seu primer llargmetratge documental.

Comparteix
M'agrada
Comentaris