Jazz_950x634
Jazz amb Joan Sellent, Sandra Mingot, Greg Proulx, Paula Antonio i Jordi Gual. || CEDIDA
26/09/2023 Cultura
Jazz per a un vespre de tardor

L'Alcavot Espai Cultural oferirà un concert de jazz dissabte que ve; també, activitats per a altres dies

Dissabte 30, a les 20.30 hores, L'Alcavot proposa un concert de Jazz amb una gran varietat de temes i un homenatge als músics d'aquest gènere. Sota el títol 'Jazz per a un vespre tarda de tardor', Joan Sellent, conegut a bastament per la seva faceta de traductor, serà l'encarregat de fer sonar la flauta i el saxo i estarà acompanyat per una colla d'amics que junts formen un combo fantàstic. Sandra Mingot hi posarà la veu, Greg Proulx tindrà cura de la guitarra, Paula Antonio tocarà el  baix i Jordi Gual estarà a càrrec de la bateria.

 

Serà una vetllada agradable, en format de cafè teatre. Es poden reservar les entrades per whatsapp al 616439985 o bé comprar-les directament  www.entrapolis.com.

 

Diumenge, 1 d'octubre, a les 12 hores, es clou l'exposició de pintures d'Albert Carnicé. Per tant, és l'últim dia per gaudir de l’obra pictòrica de l’artista, una oportunitat per contemplar imatges del Pedraforca, Sant Llorenç del Munt, Castellar del Vallès, Pallars Sobirà, Cadaqués, Banyoles i Venècia. Després d’un mes d’exposició, la mostra s’acomiadarà de L’Alcavot i de Castellar amb rècord de visitants.

 

Divendres, 6 d'octubre, a les 20.30 hores, s'ha previst l'espectacle 'Històries de cabaret', a càrrec de la Cia. M'N'M, on es podran sentir les millors cançons de musicals ambientades en un Cabaret conduïdes amb l’humor del Mestre de cerimònies.

 

Maria Torras, Norma Ros i Marta Torras (actrius, ballarines i cantants) presenten un espectacle Cabaret integrat per les cançons i els moments més emblemàtics dels musicals i les pel·lícules, ambientades dins d’aquest gènere. Tres perfils de dones, que recreen un estil i una estètica a través de cançons de “Chicago”, “Cabaret”, “Sweet Charithy”, “Burlesque”, entre d'altres.

 

Ja vam tenir l’ocasió de gaudir d’aquest cabaret el passat 20 de juliol. Espectacular, la posada en escena d’aquest espectacle de cabaret que la companyia M’N’M va oferir a L’Alcavot. Amb la sala plena, els quatre protagonistes van fer gaudir el  públic d’allò més amb una impressionant proposta de ball i  música, magistralment conduït per un carismàtic mestre de cerimònies. Va ser més d’una hora de música, ball i humor que va arrencar constants aplaudiments del públic. El  resultat va ser molt satisfactori i encoratjador. Per això, a petició  de la pròpia companyia i de ciutadans que s’ho van perdre, L’Alcavot ofereix de nou aquesta petita joia escènica.

 

Dissabte 7, a les 20.30 hores, i diumenge 8, a les 18.30 hores, es presenta l'obra de teatre 'Negatius', a càrrec de Fanny Bulló i Josep Maria Roviralta. 

 

Tots dos presenten un espectacle teatral original de Sílvia Navarro, directora, dramaturga i guionista llicenciada en Sociologia. Negatius és una teatralització  de textos que parla de la Guerra Civil espanyola, un dels més importants conflictes que marcat la història d’aquest país. S’hi parla de guerra, de persones refugiades, d’imatges i invisibilitzacions. I tot això a través de la visió de Robert Capa, però darrere aquest nom no  hi ha només un fotògraf, sinó dues persones, dues mirades, dues maneres de veure i viure.

 

Crònica d'activitats

 

El passat dijous, 12 de setembre, es va poder gaudir a L’Alcavot d’una xerrada taller centrada en la detecció de documents falsificats, principalment bitllets i documents d’identitat. La ponent, Maribel González Angulo que és grafòloga certificada per SOESGRAP Societat Espanyola de Grafologia i també per la Universitat de Barcelona i pèrit judicial, va explicar amb detall les diverses mesures de seguretat i control que hom pot trobar en els bitllets de curs legal. Els assistents, al voltant de la vintena, van participar activament tot revisant llurs bitllets i comprovant tot allò que la Maribel  González explicava. Després van fer el mateix amb el DNI. La vetllada va ser amena i interessant i tothom va voler aportar opinions i experiències.

 

Aquestes vetllades de divulgació a L’Alcavot resulten interessants i sempre estan obertes a la participació  activa dels assistents. Es continuarà comptant amb la Maribel  González per a futures propostes i amb tots aquells que hi vulguin participar.

 

El dissabte 23 es va presentar l’espectacle Akelarre, ara i aquí. La proposta va anar a càrrec de l’artista local Ramon Permanyer qui va presentar l’acte com a un espectacle multidisciplinari que integra cançó, música i interpretació que constaria de diverses parts en les que els canvis d’estil i de gènere conduiran el públic en un viatge per les emocions. Al voltant d’un piano, les cançons, la música i el teatre servirien per plantejar reflexions sobre el lliure albir i la consciència.

 

Tot i que L’Alcavot va presentar un aspecte molt bo quan a públic, pràcticament ple, les expectatives creades no es van acomplir i  els assistents van sortir en certa mesura decebuts. L’esforç i honestedat de l’artista no van aconseguir dotar l’acte de l’equilibri necessari entre música (espectacle) i reflexions. L’artista es va centrar de manera excessiva en l’exposició de les seves emocions, sentiments i opinions, confeccionant un monòleg reiteratiu, inconnex i monòton amb el que no va aconseguir la connexió que buscava amb el públic.

 

L’acte va ser més semblant a una conferència sobre temes i aspectes emocionals, molt diversos i poc relacionats entre si (des de la visió dels espectadors) que un espectacle artístic.

 

 

Rècord de visitants a l’exposició d’Albert Carnicé

 

L’exposició de pintura de l’artista sabadellenc Albert Carnicé ha esdevingut l’exposició més visitada des que es va inaugurar L’Alcavot al desembre de 2021. Aquest diumenge s’ha arribat a 600 visitants des que l’exposició es va inaugurar el dia 2 de setembre.

 

Carnicé celebra 50 anys des la seva primera exposició, que va tenir lloc a la Galeria Rovira de Sabadell l’any 1973. A Castellar havia exposat ininterrompudament durant gairebé 30 anys, sempre coincidint amb la Festa Major i a la desapareguda sala WattaArt. Aquesta continuïtat es va interrompre en tancar l’esmentada sala.

 

L’Alcavot s’incorpora a la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya

 

La secció de teatre de L’Alcavot, Cia. Alcavot Teatre, s’ha incorporat com a nou membre a la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. D’aquesta manera s’afegeix a un nombrós col·lectiu d’associacions teatrals i millorarà les seves possibilitats d’exportar produccions pròpies arreu del  territori i d’ampliar l’oferta de teatre a la L’Alcavot Espai Cultural.

 

Sorteig d’una obra espectacular de Xavi Caba

 

Continua oberta la participació en el sorteig del  quadre d’en Xavier Caba. Es tracta d’una obra de grans dimensions (147 cm d’ample x 97 cm. d’alt). El sorteig es farà en combinació amb La Grossa de cap d’any. El producte de la venda es destinarà al finançament del nou escenari de L’Alcavot.

 

Curs de narració de contes

 

Dimecres 13 de setembre, L’Alcavot va inciar un curs de narració de contes. Curs taller formatiu de narrativa oral adreçat a educadors, monitors, pares, mares, àvies, avis i a totes aquelles persones que vulguin explicar contes i narrar històries. El curs tindrà una durada de 12 sessions setmanals de 2 hores cada una. Les sessions seran els dimecres de 7 a 9 de la tarda.

 

L'objectiu del curs és formar en diverses tècniques i habilitats en l'expressió oral i corporal per a la narració de relats i contes. Com teatralitzar contes i com muntar un espectacle individual de contes. Els inscrits que ho vulguin podran participar amb els seus treballs en la programació de L'Alcavot.

 

Durant les properes setmanes, fins al  dia 11 d’octubre, es mantindrà oberta la inscripció.

 

L’Alcavot, nou membre de la Federació d’Ateneus de Catalunya

 

L’Alcavot Espai Cultural s’ha integrat com a membre de ple dret a la Federació d’Ateneus de Catalunya. Ja fa uns mesos que L’Alcavot va rebre la proposta de la Federació d’Ateneus de Catalunya perquè s'hi  federéssim. Aquesta proposta va arribar arran de les característiques de la nostra associació i del conjunt d’activitats, de caire social i cultural, que programen i realitzen. Després d’algunes trucades i entrevistes personals, al juliol van formalitzar la sol·licitud d’inscripció a la Federació, i a finals d’agost s’ha aprovat la incorporació de L’Alcavot. Aquest fet els uneix a un col·lectiu de gairebé 200 entitats de tota Catalunya dedicades al desenvolupament, creació  i difusió de la cultura.

 

La secció de teatre assalta Barcelona

 

Dins L’Alcavot Espai Cultural hi ha una secció de teatre: Cia. Alcavot Teatre. Des de fa anys treballa en la producció pròpia d’espectacle escènics entre els que podem comptar Màsters, Trens, I tu on la tens, Pastorets de fusta, Els tres porquets, El cargol i la balena, El drac de Sant Jordi, Muacs petons de pallasso, etc.

Tot i que ja hem visitat diversos llocs fora de Castellar, ens fa especial il·lusió poder presentar una de les nostres produccions a Barcelona. En concret es tracta de l’obra Màsters, text original de Gabi Ruiz.

 

Els dies 26, 27, 28 i 29 d’octubre estarem representant la comèdia Màsters a la sala barcelonina La Quàntica. És una bona oportunitat de donar a conèixer la nostra feina i el nom de L’Alcavot. Amb aquestes superarem les 50 representacions de l’obra. La número 50 tindrà lloc el proper dia 7 d’octubre a Sabadell, al  Casal Pere Quart.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris