A7R07263_1440x961
En Toltes Papallongues comandant la rua de Carnestoltes, en una passada edició.  Quim Pascual
07/02/2024 Cultura
Ja ha arribat el Toltes Papallongues!

Enguany, fins a 13 comparses i 9 carrosses s’han inscrit a la Rua de Carnaval

Marina Antúnez

Aquest pròxim cap de setmana, Castellar del Vallès celebrarà la festa de la disbauxa. Durant dos dies, tant petits com adults podran gaudir de les activitats que s’han programat a la vila en motiu d’aquesta tradició. De fet, durant tota aquesta setmana, els infants ja s'estan divertint posant en pràctica les consignes del Toltes Papallongues, el Rei Carnestoltes de Castellar a l'escola. Un total de 893 infants de d’educació infantil i de 1r cicle d’educació primària ho faran divendres a la tarda i 161, dijous al matí, amb Bufanúvols


Divendres a la tarda, a partir de les 17.30 hores, la plaça d’El Mirador acollirà l’espectacle REMIX! amb La Dona del Sac, que esperaran com la resta del públic l’arribada del mestre del llibertinatge, en Papallongues.


La Dona del Sac és l’antítesi del conegut i temut Home del Sac. Ella sempre apareix quan estàs trista o et sents sola per ajudar-te, jugar amb tu i animar-te. Sempre t’acompanya  quan ho necessites i et dona confort. Dins del seu sac hi porta jocs, contes i cançons. I sempre es nodreix de la imaginació, el misteri, la il·lusió, l’amor i el joc.


Els personatges Bombo i Clap expliquen que ells la van conèixer quan eren petits i que, des d’aleshores, formen part de la seva banda de música i s’ho passen d’allò més bé. 


REMIX! és l’espectacle on cuinen amb espècies i amb versions, és un espectacle tot terreny. Al llarg de la tarda també es repartirà coca i xocolata per a tothom qui assisteixi a l’espectacle i arribada del Rei Carnestoltes.


D’altra banda, i per al públic jove i adult, s’ha previst una Festa de disfresses més tronera a la Sala Blava de l’Espai Tolrà, organitzada per La Fàbrica. Començarà a partir de  les 19 hores i finalitzarà a mitjanit. Es tracta d’un format discoshow de disfresses, on amics i amigues podran ballar, saltar, cantar i, fins i tot, endur-se regals.


Dissabte 10 al matí, de 9 a 14 hores, l’Associació del Centre organitza, un any més, el Carnaval al carrer Major i plaça d’El Calissó. El títol d’enguany és La música ens mou.


Emmarcades en aquesta temàtica, s’han previst diverses propostes festives, convidant a tota la ciutadania. 


Per exemple, es podrà practicar una masterclass de zumba amb Núria Estrada, de 12 a 12.30 h, salsa i bachata amb Latidos Salseros (de 12 a 13.30 h), ball flamenc amb la Casa de Andalucía, d’11 a 11.45 h, i també una masterclass i ball lliure swing amb SonaSwing i Swingcopats, de 12 a 14 h. S’ha programat un concert de l’Orquestra Jove d’Artcàdia i es podrà participar en un concurs de disfresses a Instagram.


Dissabte, l’Ajuntament de Castellar, amb la col·laboració del Grup Il·lusió i de Colònies i Esplai Xiribec, han previst més activitats carnavalesques. 


D’11 a 13.30 hores, Colònies i Esplai Xiribec també farà, com ja és tradició, la recollida d’ous per a la 36a Truitada de Carnaval. Per aquest motiu, els infants i monitors faran una crida als veïns del carrer de Sala Boadella i Montcada perquè els regalin ous. 


Rua de carnaval


Dissabte, a partir de les 17.30 h, arrenca la Rua de Carnaval, des del carrer de Portugal. Fins a 13 comparses i 9 carrosses s’han inscrit a la rua d’enguany. En total, hi ha 850 persones participants.


A les 17 h, la concentració de carrosses, comparses i xarangues es farà al carrer de Portugal, al costat de l’Espai Tolrà. 


A les 17.30 h, s’iniciarà la rua, que farà el recorregut següent: carrer de Portugal, carrer de Suïssa, carrer de Barcelona, carrer de Jaume I, carrer de Prat de la Riba, carrer de Santa Perpètua, avinguda de Sant Esteve, carrer de Sant Pere d’Ullastre, passeig de Tolrà, carrer del General Boadella, carrer Major, plaça de Cal Calissó, Passeig, carrer dels Pedrissos i Espai Tolrà.


El final de la rua és previst a les 19.30 h, a la plaça de la Fàbrica Nova. Inclou el lliurament de premis i un final de festa musical, amb molt ritme, a càrrec de DJ JANUX i l’animador Marc Balsach. A més, se servirà la truita elaborada per Colònies i Esplai Xiribec. El detall del recorregut es pot consultar al web www.castellarvalles.cat/ruadecarnaval.


Diumenge, a partir de les 18 hores, els Amics del Ball de Saló  han programat un Gran Ball de Carnestoltes a la Sala Blava de l’Espai Tolrà. Es convida a tothom que hi vagi disfressat i s’han previst grans premis per a les millors disfresses.

Comparteix
M'agrada
Comentaris