15275c86 4812 4467 9cca 06cf8bc07631_950x634
El traductor castellarenc Eloi Creus va participar dissabte a una de les activitats de la Setmana del Llibre en Català. Ho tornarà a fer dijous i dissabte que ve. || MIREIA SALA FEU
13/09/2023 Cultura
Eloi Creus i Gisela Pou, presents a La Setmana del Llibre en Català

Els autors castellarencs van participar en alguna de les activitats programades

Marina Antúnez

Els autors castellarencs Eloi Creus i Gisela Pou han participat en alguna de les activitats previstes a l'agenda de La Setmana del Llibre de Barcelona, que s'allargarà encara fins al 17 de setembre.

 

El traductor castellarenc Eloi Creus hi va ser present dissabte, a la presentació de Biblioteca Clandestina. Dijous 14, el trobarem a l'Espai Reverb, un altaveu que reuneix de l'AELC i socis premiats recentment. A l'escenari 3, a les 17.30 h, Creus parlarà del llibre I desitjo i cremo, de Safo de Lesbos (Proa, 2022), que és Premi Rafel Jaume de traducció poètica. L'acompanyaran, amb la presentació dels seus respectius llibres, Rosa Font i Vicent Alonso. I serà presentat per Mireia Sopena.

 

Dissabte, a les 19.30 h i a l'Escenari 1, Creus participarà en una taula rodona de traducció poètica, presentada per Esteve Plantada. L'acompanyaran Odile Arqué i Xavier Valls Guinovart. En aquest cas, Eloi Creus parlarà de la seva traducció del llibre poètic Si la vida sabés l'amor meu, de Sandro Penna (Edicions 1984).

 

D'altra banda, l'escriptora castellarenca Gisela Pou va oferir una passejada literària dissabte passat, a la Torre Marsans (Passeig de la Mare de Déu del Coll, 41).  Pou va guiar els participants fins a l’interior i l’exterior de Torre Marsans, alberg juvenil en l’actualitat i orfenat per a nens polonesos en el passat. Ens parlarà del passat històric d'un dels edificis de la ciutat de Barcelona, la Torre Marsans, teló de fons de la Barcelona de la postguerra i un dels escenaris principals de la seva darrera novel·la, Els tres noms de la Ludka.

 

L'escriptora Gisela Pou, tercera per l'esquera, durant l'itinerari que va guiar a la Torre Marsans. || CEDIDAL'escriptora Gisela Pou, tercera per l'esquerra, durant l'itinerari que va guiar a la Torre Marsans. || CEDIDA

 

També dissabte, a les 19 h i al Mòdul 31, el professor de l'Institut Puig de la Creu de Castellar del Vallès i escriptor estimat a la vila, i també veí de Ripollet, Josep Lluís Badal, signarà el seu llibre El món és senzill (Lleonard Muntaner, Editor). 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris