6Q2A9287_617x412
El Ball de Gitanes, durant l’actuació del Correllengua 2018 a la plaça d’El Mirador. || Q. PASCUAL
04/10/2019 Cultura
El Correllengua reconeix Pere Calders

Aquesta edició  tindrà lloc aquest divendres i dissabte a la Sala de Butxaca de l’Ateneu i a la plaça d’El Mirador

Marina Antúnez

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) ha programat un any més els actes per celebrar el Correllengua 2019, un esdeveniment que té lloc a diverses poblacions de Catalunya en diferents dates.A Castellar, els actes començaran el divendres 4, a les 22.30 hores, a la Sala de Butxaca de l’Ateneu. Hi haurà concert amb el grup Els Collons del Pare Rababa, “un grup que cada any col·labora i que enguany ha preparat un repertori especial d’‘Antaviana’ i altres contes de Pere Calders”, diu Jordi Fusté, responsable de la CAL Castellar.

 

I és que, enguany, el Correllengua homenatja Pere Calders, escriptor, periodista i dibuixant català, conegut sobretot per la seva faceta de contista. D’ell, el Correllengua 2019 en destaca la frase “L’essència màgica de les coses”

 

Dissabte 5, a partir de les 17.30 hores i a la plaça d’El Mirador, hi haurà l’acte final de l’Esplai Sargantana, Ball de Gitanes, Ball de Bastons, tallers de maquillatge, taller de xapes, batucada i ball amb els Gegantons del grup Atabalats de l’IES Sant Esteve, i música de l’Artcàdia. “A més, Suport Castellar també farà lectura de contes”, afegeix Fusté.

 

A les 18.20 h està previst que s’iniciï un concert de cant coral amb la Coral Xiribec, i a les 18.40 h, un concert amb el grup jove local Lòxias. A les 19.30 hores arribarà la Flama, “que enguany portaran els membres de Colònies i Esplai Xiribec”.

 

A les 19.40 hores, la castellarenca Josefina Llauradó llegirà el manifest del Correllengua, “un text que enguany ha escrit Jordi Cuixart des de la presó”. Finalment, a les 19.45 hores s’ha previst un sorteig. En cas de pluja, tots els actes es traslladarien a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.

 

A més d’aquestes activitats, hi ha prevista una exposició del 5 al 14 d’octubre “a veure si es podrà fer al Mercat”, comenta Fusté. Hi participen les escoles Sant Esteve, El Sol i la Lluna, Emili Carles Tolrà i El Casal. I per cloure els actes del Correllengua 2019, s’ha previst al projecció de la pel·lícula La vida sense la Sara Amat, dirigida per Laura Jou i que s’ha programat en col·laboració amb el Club Cinema Castellar Vallès. El film explica la història del Pep (13), que està enamorat d’una noia de la colla del poble dels seus avis, la Sara Amat (14). Una nit d’estiu, la Sara desapareix sense deixar rastre. Al cap d’unes hores, el Pep la troba amagada a la seva habitació. La noia li explica que ha fugit de casa i li demana de quedar-se. Encara que ell sap que tot el poble la busca, el Pep accedeix i es converteix en el seu protector i còmplice durant els últims dies abans que tots dos marxin del poble.

 

El noi es veu obligat a viure una doble vida: ha de mentir a tothom i ha de satisfer les demandes de la Sara, que el posarà a prova i el farà madurar de cop abans del final de l’estiu.

Comparteix
M'agrada
Comentaris