A7 0075 3_617x412
La directora castellarenca Anna R. Costa, al BRAM! 2019. || Q. PASCUAL
11/03/2019 Cultura
El BRAM! obre la porta a les sèries amb 'Arde Madrid'

La castellarenca Anna R. Costa, creadora de la sèrie, va ser entrevistada per a presentar el projecte

Marina Antúnez

Dissabte a la tarda, la creadora de la sèrie Arde Madrid, la castellarenca Anna Rodríguez Costa, va assistir a la marató de capítols (un total de 8) programada al BRAM! 2019 per presentar-la. Als visionats de la sèrie hi van assistir 108 espectadors. Costa codirigeix, al costat de la seva parella Paco León, la que ha estat considerada millor sèrie espanyola d’aquest 2018, escollida fa només una setmana per la revista Fotogramas. Arde Madrid és una sèrie de 8 episodis ambientats al Madrid del 1961, on es contraposa com vivien la dictadura franquista la gent humil i la gent rica. L’arribada de l’actriu americana Ava Gardner desestabilitza la vida de la societat madrilenya de l’època.

 

La castellarenca va explicar que la sèrie ha estat una aposta molt personal. "Una idea que jo tenia al cap, a partir de la història real dels anys que l'actriu americana Ava Gardner va passar a Madrid". Per R. Costa, pensar la sèrie en clau de comèdia és "una cosa natural, hi ha qui pensa la vida com a un drama, jo la penso com a una comèdia". El tàndem a la direcció format per ella mateixa i Paco León ha estat complicat. "Ha anat fatal", afirmava en clau de broma la directora. La circumstància que "el Paco és molt conegut, i estimat, i és un sevillà molt tossut" feia difícil a R. Costa fer valer les seves opcions a l'hora de rodar i desenvolupar la trama. Però finalment, segons va dir Costa, es va sortir amb la seva.

 

Entrevista a Anna R. Costa, a càrrec de Marina Antúnez. || Q. PASCUAL

Entrevista a Anna R. Costa, a càrrec de Marina Antúnez. || Q. PASCUAL

 

 

La tria del blanc i negre per aquesta sèrie "va ser un encert", explicava R. Costa, perquè situa l'espectador a l'època. Al principi, Movistar+ no va veure clara aquesta proposta, però els vam dir:  "si no voleu fer vosaltres aquesta sèrie, la farà Netflix".I tot seguit,  Movistar+ va acceptar. Arde Madrid és una sèrie que posa la dona en primera fila. Així ho va comentar també R. Costa.

 

A la pregunta que el BRAM! va formular sobre l'èxit de les sèries, la directora va atribuir-lo al fet que "durant anys, hi ha hagut actors i actrius que han cobrat molt, i ara són ells els qui fan de productors de sèries, contractant actors i actrius molt bons, i amb pressupost per fer sèries de qualitat". va agrair haver pogut compartir l'èxit de la seva sèrie amb el públic del seu poble,i va reconèixer la tasca dels cineclubs com Club Cinema Castellar del Vallès per "apropar el cinema a la gent". Per acabar l'entrevista, Anna R. Costa va rebre un sac de mongetes del ganxet i una "bramarreta", la samarreta del BRAM!.

 

ANNA R. COSTA

Guionista, dramaturga i directora. Va ser coguionista dels llargmetratges Embarazados i Bajo el mismo techo, i guionista dels curtmetratges Vaca Paloma i La vuelta a la tortilla. També ha fet de guionista a vàries sèries de televisió com Leonart de TVE, Ácaros per a Cuatro i Ventdelplà per a TV3. Ha estat autora i directora del curtmetratge Con lengua, guardonat amb 13 premis, i guionista d’A Glòries, premi Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Finament també és coautora i directora de diversos textos teatrals.

 

La germana de l'Anna R. Costa i membre del CCCV, Montse Rodríguez, fa entrega d'un sac de mongetes del ganxet. || Q. PASCUAL

La germana de l'Anna R. Costa i membre del CCCV, Montse Rodríguez, li fa entrega d'un sac de mongetes del ganxet. || Q. PASCUAL


 

Comparteix
M'agrada
Comentaris