El programa de 3Cat presentat per Marc Ribas ha estat aquest dilluns al municipi enregistrant un dels restaurants que participa a la versió d'estiu del concurs televisiu
Aquest dilluns, l'equip del 'Joc de cartes' de 3Cat, presentat per Marc Ribas, s'ha apropat a Castellar per gravar un dels capítols de la versió d’estiu del programa gastronòmic de 3Cat. En aquest episodi, es buscaran les millors tapes del Vallès. Tot i que la direcció del programa encara no pot desvelar quin és el restaurant castellarenc triat per al concurs televisiu, Ribas ha explicat que "Castellar competirà amb Sabadell i Sant Cugat". Serà la primera vegada que el 'Joc de cartes' faci un restaurant de Castellar del Vallès. A Sant Cugat i a Sabadell ja hi han estat en altres capítols.
A diferència del 'Joc de cartes' de la temporada tardor - hivern, al programa d'estiu es grava només a tres restaurants, "però en comptes de ser un concursant per restaurant, en són dos, van per parelles", aclareix Ribas. Les taules, per tant, seran de cinc places, comptant la cinquena del Marc. A la taula del "judici" final, hi haurà sis concursants
Per trobar les millors tapes s'ha escollit el Vallès, on "hi ha molt consum de restaurant de tapes i poc consum de restaurant més tradicional, que queden més distribuïts pels afores dels nuclis urbans o a Barcelona". El programa posarà a prova els concursants. "Veurem quina visió tenen els restauradors de com han de ser les tapes i quin preu mig han de tenir".
El programa s'emet habitualment un cop per setmana, durant els mesos de tardor, hivern i estiu. El que l'espectador no veu és que el ritme de gravacions és frenètic. Per a la temporada tardor - hivern "són quatre mesos de rodatge amb jornades de 12 hores al dia, de dilluns a dijous", i els cinc programes d'estiu "són jornades de tres dies i de 12 hores o més, ja t’ho diré, què som capaços de fer! [riu]".
Per a la tria dels restaurants, es tenen en compte diversos factors. "Un d’ells, és que trobis restaurants que facin allò que tu busques". En aquest sentit, l'equip del programa truca tots els restaurants que facin allò que es vol trobar en cada capítol, "se’ls truca i se’ls proposa si volen participar". L’altre factor és que els responsables participants al concurs siguin capaços d’expressar-se de forma fluïda en llengua catalana. "També busquem que hi hagi paritat, i això és molt difícil". A més, també es valora la transversalitat, que hi hagi edats diferents i nivells socioculturals diversos, "que puguin representar al màxim la societat catalana". Que es coneguin o no abans del programa no és important. De fet, "és habitual, quan fas poblacions petites". Després de nou anys, "poques sorpreses tenim", afirma Ribas.