WhatsApp Image 2020 07 06 at 11.02.13_1440x961
Els tres guanyadors del I Concurs de Microrelats de Castellar per les Llibertats - L'Actual
06/07/2020 Cultura
Eduvigis Beltran s’endú el I Concurs de Microrelats de Castellar per les Llibertats

En segon i tercer lloc, també van ser guardonats Anna Cabeza Gutés i Gabriel Ruiz Bailón, d'un total de 32 participants

Gairebé una cinquantena de textos, presentats per 32 participants, han optat a emportar-se el primer premi literari organitzat per Castellar per les Llibertats, el Concurs de Microrelats. El nivell dels escrits, segons va manifestar el jurat el dia de lliurament dels guardons, divendres passat als Jardins del Palau Tolrà, ha estat molt alt. L'organització també va valorar molt positivament l'èxit de convocatòria del certamen.

 

El primer premi va ser per a Eduvigis Beltran, presentat rere el pseudònim Teo Torriate, per l'obra Tancat. En segona posició, el jurat literari va decidir que fos Anna Cabeza Gutés –amb el pseudònim de Colette- qui recollís el guardó per El verí de la llibertat. El tercer lloc, se'l va emportar Gabriel Ruiz Bailón –Garubaldi- per Barres Verticals. També va obtenir un accèssit Josep Manel Vidal –Mr. Bloom- amb el microrelat El pijama també és un ésser viu. Tres escrits més van ser finalistes.

 

El jurat d'aquesta primera edició ha estat format pels escriptors Josefina Llauradó, Miquel Desclot, Yolanda Gutiérrez, Mahayouba Mohamed Salem, Jordi Campoy, Joan Vilardebó i David Vila. Els microrelats, amb una extensió màxima de 400 paraules, havien d'incorporar la paraula 'llibertat'. Per a l'atorgament de premis, es va valorar la reflexió entorn del tema escollit, l'originalitat, les habilitats lingüístiques i la qualitat literària. La intenció del certamen, tal com es va reafirmar des de la cerimònia de lliurament de premis als Jardins del Palau Tolrà, ha estat "remoure consciències a través de la cultura".

 

WhatsApp Image 2020 07 06 at 11.02.13 (1)

Participants, organitzadors i jurat del premi de Microrelats de Castellar per les Llibertats - L'Actual

 

Atès l'èxit de la convocatòria, en paraules del president de Castellar per les Llibertats, Ferran Rebollo, "la idea és anar consolidant la proposta, tenir una data reconeguda per al concurs". La cita literària, fins i tot, va atraure participants de fora de Castellar: de Tarragona, Girona, Guadalajara, Terrassa, Sabadell, Girona i Sentmenat.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris