WhatsApp Image 2020 09 29 at 13.40.28_950x634
Primer concert del jove grup de rap castellarenc Opció 37 / Gina Forneguera
29/09/2020 Cultura
Debut d'Opció 37 a l'escenari: la joventut que es despulla líricament

Ni la pluja ni la Covid van esguerrar el primer concert del jove grup de rap castellarenc

G.P

Micròfon agafat amb força i cames hiperactives, desplaçaments que desprenen sensació de seguretat per l’escenari. Opció 37 tenen maneres de glosadors urbans atrevits. I això que l’incipient grup castellarenc, que s’adscriu sota el paraigua musical del rap instrospectiu en català, s’estrenava actuant. Per la comoditat amb què s’expressaven, la naturalitat i la desimboltura que demostraven, no ho semblava. Per primera vegada, Marçal Portolés, Biel Sallas i Albert Gaitan van pujar a dalt d’un escenari junts, dissabte a la nit a la plaça del Mirador.

 

I amb un públic jove entregat que molts pactarien amb el diable per tenir com a claca. Tenen lletres a expressar i hi ha qui s’hi sent representat. Més d’un centenar de persones van fer-los costat en el debut, sota les mandroses condicions que el context imposa. A la separació entre cadires, a l’obligatorietat de dur mascareta i a l’aforament limitat, a l’escenari del Mirador, a més, s’hi van sumar ratxes de vent emprenyador i l’amenaça de pluja.

 

Però el rap de la terra d’Opció 37 no es va arronsar. El grup tenia ganes d’ensenyar la seva concepció de música urbana, barrejada amb tot el puré creatiu de la joventut que els pertany: una barreja entre vivències, inquietuds i l’amalgama d’estats d’ànim que ens assalten d’un moment per l’altre les entranyes. Ho demostren temes que es van atrevir a desflorar davant de públic, com Futur, de Marçal Portolès; Pel forat del pany, de Biel Sallas; Rec lent, d’Albert Gaitan. O, nascuda durant el confinament i interpretada en grup, Confessions.

 

La pluja, malauradament, va acabar traient el cap. Va precipitar l’acabament del concert i va robar l’última cançó al públic. Però que ningú maleeixi la tardor, que els tornarem a veure en el futur. O això esperem, perquè n’hi ha molts que, es notava, es van quedar amb ganes d’aixecar-se de la cadira i deixar-se emportar pel seu lirisme.  

 

Cantant d'Opció 37, Albert Gaitan / Gina Forneguera

Cantant d'Opció 37, Albert Gaitan / Gina Forneguera

Cantant d'Opció 37, Marçal / Gina Forneguera

Cantant d'Opció 37, Biel Sallas/ Gina Forneguera

WhatsApp Image 2020 09 29 at 13.39.09 1

Cantant d'Opció 37, Marçal Portolés / Gina Forneguera

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris