Mapa del risc de pluja per aquest divendres - CECAT
Mapa del risc de pluja per aquest divendres - CECAT
23/09/2022 Actualitat
El pla INUNCAT s'activa en fase d'alerta per precipitacions

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu episodis de pluges intenses a partir d'aquesta nit, amb gran acumulació d'aigua tant al litoral com el prelitoral

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per la previsió de xàfecs intensos a partir d'aquesta nit i matinada arreu del territori, precipitacions que seran intermitents durant tot el cap de setmana. La baixada de temperatures serà notable, amb un ambient més fresc que durant les últimes jornades. És per això que des del CECAT informen que s'ha activat en fase d'alerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT).

 

Les prediccions indiquen que a partir d'última hora de la tarda es podrien produir tempestes molt intentes amb una pluja acumulada de 20mm en 30 minuts. Aquest llindar es podria superar a comarques com el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme, on es podrien acumular fins a 100mm. Els xàfecs podrien anar de bracet, localment, amb fortes ratxes de vent. Per als municipis amb alt risc es recomana el tancament d’accessos a zones inundables com guals, punts d’actuació prioritària, soterranis o accessos a la llera dels rius, mantenir nets els embornals, clavegueram i possibles passos d'aigua, així com la retirada de vehicles de les rieres, barrancs i zones inundables.
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris