A7R01680_1440x961
La Merdabanda va actuar dissabte de Festa Major a la plaça d'El Mirador. || Q. P.
10/09/2023 Cultura
Castellar descobreix el directe de la Mercabanda

Les quatre artistes van oferir un repertori de cançons conegudes, versionades amb un estil ple d'energia i potència 

Marina Antúnez

A partir d'ara, quan els castellarencs sentin la paraula Mercabanda de ben segur que ja posaran cares a aquest concepte. I és que dissabte a la nit, part del públic que va apropar-se a la plaça d'El Mirador va descobrir aquestes quatre músiques que van néixer, com elles mateixes van explicar a l'inici del concert, d'un programa de TV3 que es deia "Zona Franca". El programa, a dia d'avui, ja s'ha deixat d'emetre, però no per això elles han seguit de veure's per cantar juntes i començar a triomfar en  els directes dalt dels escenaris.

 

Ho demostra la gira ben plena de compromisos que les ha acompanyat aquest estiu i que les ha dut fins a Castellar, aquest dissabte. El públic castellarenc va gaudir-ne al màxim i, en més d'un racó, es va comentar que encara no les coneixien. Això ha quedat resolt, i amb nota. 

 

Les quatre artistes que formen la Mercabanda - Maria La Blanco, Joina Canyet, Leia Martínez i Glòria Maruel - van interpretar temes d'estils ben diversos, passant pel hip - hop, el pop, el funky, el rock i la rumba, especialitat de la vocalista principal, Maria La Blanco, a qui ja vam tenir ocasió de sentir cantar a Castellar en un concert celebrat el 18 de juliol de l'any 2021.

 

La Mercabanda és capaç d'encalçar un tema de TheTyets amb un altre de Shakira, o bé un tema de Quevedo amb un del Peret, així com també enllaçar-lo a continuació amb la Jugular del Triquell i rematar-ho amb un dels hits de Tina Turner. Sembla que la Mercabanda no té límits. "Al Zona Franca sovint fèiem popurris i per això vam aprendre'ns molts trossets de cançons", va intervenir la teclista, Joina Canyet, en un dels moments del concert. 

 

Algunes de les coses que més van sorprendre el públic van ser la potència vocal de La Blanco i la capacitat d'atracció escènica de la banda, que sembla perfectament entrenada per mantenir el públic en sintonia amb tot el que canten. I és que, encara que sigui tan difícil d'aconseguir, tot sona bé, amb la Mercabanda. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris