Web Caràcters 1_617x412
Carles Martínez Calveras,  ideòleg i director del projecte audiovisual ‘Caràcters Castellarencs’. || Q. P.
26/03/2021 Cultura
Carles Martínez: “Estic sorprès i agraït per la gran acollida”

El projecte que sosté el Centre d’Estudis - Arxiu d’Història clou la primera temporada

Marina Antúnez

S’ha posat el punt final als  primers 14 Caràcters castellarencs programats del projecte personal ideat per Carles Martínez Calveras, que compta amb el suport del Centre d’Estudis de Castellar  del Vallès - Arxiu d’Història. A l’equip també hi han participat Magda Farré, Quim Pascual i Manel Macià. El projecte té com a eix central les converses amb castellarencs de diversos àmbits. “Som conscients que hi ha moltes realitats a la vila i això ho volíem transmetre”, diu Martínez, que també ha assumit la direcció.  “Ens interessava trobar un to íntim, relaxat i de complicitat amb l’entrevistat”. El projecte es va presentar al Centre d’Estudis, “que de seguida hi va donar suport i va buscar subvencions”.

 

Caràcters castellarencs, que va donar-se a conèixer públicament l’octubre del 2020, es presentava en un format innovador, en què el protagonista era només la persona entrevistada. També innovadora era la qüestió de la temporalitat, “perquè no es parla de notícies actuals, sinó d’una trajectòria amb fets comuns o personals que configuren la història de Castellar”, diu Martínez.

 

Les projeccions programades s’han emès setmanalment als canals d’Instagram @caracterscastellarencs, @centreestudiscastellar i @femcastellar, i també al web www.caracterscastellarencs.cat i al canal de YouTube. L’equip se sent satisfet del ressò que ha tingut la proposta “Estic sorprès i agraït per la gran acollida del projecte per part de públics diferents, tenint en compte el format de 30 minuts, amb un absolut predomini de la paraula”, apunta Martínez. S’està treballant i buscant finançament per donar continuïtat amb una segona temporada de Caràcters castellarencs.

 

Al web es pot recuperar qualsevol de les 14 entrevistes senceres i també es poden veure fragmentades  per conceptes. “També intentarem que tinguin més presència al web del Centre d’Estudis”.

 

Com a novetat, s’ha arribat a un acord perquè es pugui emetre un recull, a mode de pel·lícula, de les converses que s’han emès a Caràcters castellarencs. El projecte s’emetria al novembre, dins la programació del BRAM! 2021. D’altra banda, a partir d’aquest cap de setmana, s’emetrà un clip d’algun dels caràcters fets, prèviament a la projecció de cinema programada.

Comparteix
M'agrada
Comentaris