A7 8593_1440x961
Benito Zambrano, director del film ‘Intemperie’, va ser a l’Auditori Municipal diumenge per a presentar la pel·lícula al BRAM!. || Q. PASCUAL
13/02/2020 Cultura
Un brindis per l’èxit del BRAM!

L’organització valora molt positivament l’assistència de públic d’una edició amb films molt ben puntuats pel públic

Marina Antúnez

El BRAM! 2020, la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès, inicia la seva recta final amb 6 projeccions previstes per aquest cap de setmana, i un concert: Retrato de una mujer en llamas (divendres 14, 22 h), Gloria mundi (dissabte 15, 16.30 h), Jojo Rabitt  (Dissabte 15, 19 h), Parásitos (Dissabte 15, 22 h), La odisea de los giles, (diumenge 16, 18 h), El oficial y el espía (Diumenge 16, 21 h)., i el concert BSO Clàssics del cinema, amb la JOCVA (Jove Orquestra Castellar Vallès) i la Castellar Swing Band (diumenge 16, 12 h). Aquest dijous és el torn d'Estem voltats de pocavergonyes, documental sobre la colla de Sabadell (18 h) i de La trinchera infinita (20.30h) amb presència del director Jon Garaño.


Fins ara, les propostes d’aquest any han tingut una gran recepció, i així ho han fet notar els espectadors a l’hora de votar les pel·lícules: “Les valoracions són molt altes, alguna ha sobrepassat el 9”, apunta Pere Joan Ventura, director del BRAM!.  Si se segueix aquest ritme, afegeix Ventura, “superarem els 3.000 espectadors, als que haurem de sumar encara els 3.900 alumnes d’escoles i instituts”. 
La mitjana d’espectadors és, de moment, de 170 persones per pel·lícula, i ja hi ha sessions que tenen exhaurides les entrades. Per explicar els motius d’aquesta bona acollida de públic, Ventura apunta “que el fet que s’hagin avançat les dates una setmana fa que encara faci més fred i que la gent tingui més ganes d’anar al cinema”.


Però el motiu principal segurament ha estat l’encert de la programació aconseguida per l’organització del BRAM!. I encara hi ha un altre element important a tenir en compte, no només d’aquest BRAM! sinó de la resta que també ha organitzat la Comissió BRAM! en anys anteriors, i és “la presència de directors i directores que expliquen la seva història, i això agrada molt al públic”, segons Ventura.
En aquest sentit, de moment, el BRAM! ja ha comptat amb la presència dels directors i directores Lucía Alemany (La innocència), Esther Cases El Pilar. Resistència cinematogràfica), Xesc Cabot i Pep Garrido (Sense sostre), Clara Soley (Estem voltats de pocavergonyes), Jon Garaño (La trinchera infinita) i Benito Zambrano (Intemperie), aquest últim, un dels exemples més clars  que tenir el director present al BRAM! agrada, i molt. 


El director sevillà va presentar la pel·lícula Intemperie davant d’una platea plena de gom a gom.Zambrano va mostrar la seva cara més amable, fent broma amb el públic, i deixant clar que “no parlaré de cap manera de la pel·lícula abans de veure-la, per més que m’ho demaneu”.


Va afegir que, d’aquest film, “els actors són el més important per a mi, i és el que cuido de les meves pel·lícules”. En aquest sentit, va recordar com alguns dels actors que apareixen a Intemperie van haver d’aprendre a muntar a cavall o a munyir una cabra. 


Sense perdre l’humor però també posant-hi una mirada crítica, Zambrano va voler reflexionar davant del públic sobre l’oportunitat de les plataformes audiovisuals que ofereixen la possibilitat de veure pel·lícules de gran qualitat, premiades, i  reconegudes, des del sofà de casa. En aquest sentit, va alertar del perill que suposa que el mercat sigui d’uns pocs com Amazon, Netflix, etc. 
En acabar l’entrevista introductòria, Zambrano va rebre, com ja és costum, un sac de mongetes del ganxet, el regal oficial del BRAM!. 


En aquest BRAM! 2020, tot i que no hi ha gaire comèdies programades, “perquè realment no hi ha grans comèdies que tinguin interès”, apunta Pere Joan, la Mostra hi fa una petita incursió amb pel·lícules com Jojo Rabitt i La odisea de los giles, “que no són ben bé comèdies però que així se les ha qualificat”, afegeix Ventura.  

 

Aquests són alguns dels millors moments del que portem d'aquesta edició:

 

BRAM! i pop

‘BRAM! i pop’ va ser la proposta que les corals Musicorum van portar al BRAM!

El BRAM! també va aconseguir fer ballar el públic. La faceta musical del festival de cinema va arribar dissabte passat a la nit. Va ser a càrrec de les veus infantils del Cor de la Nit, de les noies del SOM night i del cor mixt de Musicorum. La temàtica habitual del repertori, el teatre musical i la banda sonora, va revolucionar la sala de l’Auditori. “Estem contents de poder participar al BRAM!, ens agrada formar-ne part”, destacava Sònia Gatell, directora de l’espectacle, orgullosa de la rebuda de ‘BRAM i pop’: “Hem trobat un públic molt afectuós. I nosaltres els hem respost fent-los ballar, sinó que no ens haguessin aplaudit tant”, va dir.   || FOTO: Q. PASCUAL

 

 

BRAM! infantil

El BRAM! infantil va permetre caminar  sobre la lluna
El BRAM! infantil incorpora la faceta de cinema familiar a una mostra que es pot considerar de cinema socialment compromès i molt enfocada a l’espectador adult. Com un oasi de diversió afegida que va omplir l’Auditori amb una matinal dedicada a la pel·lícula ‘Solan & Eri, missió a la lluna’ en versió en català. El valor afegit de la projecció, com ja és tradició en el BRAM!, el va aportar el Senyor Claqueta, un dinamitzador  espectacular que va posar l’Auditori cap per avall i que, fins i tot, va aconseguir que alguna voluntària del públic fes d’astronauta i trepitgés la lluna com els protagonsites de ‘Solan & Eri, missió a la lluna’.  || FOTO: Q. PASCUAL

 

Projecte de 'Sense sostre'

El BRAM més social i punyent va arribar de la mà de 'Sense sostre'
L’etiqueta de Mostra de Cinema Social va adquirir tot el sentit amb la projecció de la pel·lícula catalana ‘Sense sostre’, i amb el posterior i punyent debat mantingut amb el nombrós públic assistent. El castellarenc Norbert Llaràs -a l’esquerra de la imatge-, productor del film, els directors Xesc Cabot i Pep Garrido, i l’actor Enric Molina van compartir el seu testimoni cinematogràfic amb l’audiència. La història del film vol trencar tòpics al voltant de les persones més desafavorides de la soicetat, aquelles que mal viuen als carrers.  || FOTO: Q. PASCUAL

 

 

 A7 6117

‘La innocència’ de Lucía Alemany va inagurar el BRAM! 2020

El passat 6 de febrer s’inaugurava la dotzena edició del BRAM!, la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès. Enguany, amb la presència de la jove directora Lucía Alemany, que va presentar el film premiat als Gaudí ‘La innoc’encia’. Alemany, molt contenta de la bona acollida que va tenir la seva pel·lículaa a l’Auditori Municipal, on es van exhaurir les entrades, va adreçar unes paraules al públic abans de la projecció i va interactuar-hi un cop vist el film en un col·loqui amè i distès. Alemany va desvelar alguns secrets de la pel·lícula.  || FOTO: Q. PASCUAL

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris