berta sala dominik landolt cc la farinera del clot barcelona 05 03 2022 15 edited_1440x961
Berta Sala actua divendres al Calissó Cultural. || CEDIDA
27/10/2022 Cultura
Berta Sala: “Està bé que se’ns escolti, als joves”

La música de Berta Sala sonarà al Calissó Cultural divendres 28, a les 21 hores. Ve en solitari, amb el teclat, la guitarra, i una veu sòlida i preciosa

Marina Antúnez

· Què podrem sentir, al concert?

Vinc a tocar cançons del meu primer disc, Hertogstraat i d’altres projectes com el que tinc amb Dominik Landolt, amb qui vam treure el disc Songs of my friend. Estilísticament, és força variat. Seran composicions pròpies, que també podeu trobar a les xarxes socials, si remeneu una mica. Principalment, cantaré cançons en català, d’un estil que va des del jazz fins al pop, passant per cançons tradicionals. Per exemple, al single del meu primer CD hi ha una havanera, que també cantaré.

 

· Et defineixes com a cantant?

Soc cantant i també compositora, perquè escric la lletra i la música dels meus temes. També canto cançons que també ha escrit altra gent.  Normalment, vaig amb banda de quatre: bateria, guitarra, baix, i jo al teclat i a la veu. Aquesta vegada vaig sola, és una aventura! En tinc moltes ganes.

 

· De què parlen, les cançons?

Parlen de l’interior. De la importància de les petites coses, de valorar una tarda tranquil·la o uns dies amb la família, de l’amor, del masclisme tan arrelat a la nostra societat, de la diversitat...

 

· A més del teu projecte personal, col·labores amb altres músics?

Sí, tinc un projecte amb Sambach, on soc la cantant. Fem una barreja entre música brasilera i Johann Sebastian Bach, tota una experiència. També sóc la teclista i corista de la banda de Sara Roy. Ens ho passem molt bé.

 

· Quina és la teva formació?

Jo sóc de Manresa i allà vaig estudiar música des de ben petita. Vaig fer el piano clàssic fins al grau professional. Vaig fer el grau superior al Conservatori del Liceu, en l’especialitat de jazz i modern.

 

· Et dediques professionalment a la música?

Sí, em dedico plenament a això, faig equilibris, com tothom. Imparteixo classes al Taller de Músics de Barcelona i la resta de temps, el dedico a projectes, a preparar repertori per a concerts, etc. Tinc un disc (Hertogstraat), que vaig gestionar tot jo, amb els músics. Està gravat en directe. I ja estic preparant el segon, amb l’ajuda d’un productor. Està bé que es faci un espai als joves i se’ns escolti i també és important que tinguem miralls de professionals més grans.

 

· Per què ‘Hertogstraat’?

El nom del disc és el nom del carrer on vaig viure durant un any. Vaig fer el tercer curs als Països Baixos i allà és on vaig escriure la majoria de cançons que formen part del CD. El nom resumeix una mica l’experiència. Significa ‘Carrer del Duc’.

 

 

Exposició ‘Sotjar’, de la castellarenca Clara Capdevila Candell

Dijous, 3 de novembre, i a les 19 hores, el Calissó Cultural inaugura una nova exposició artística. Després de la darrera proposta titulada ‘Gambasse’, de Cristina H. Romero, en aquesta nova exposició es podran veure obres de la castellarenca Clara Capdevila Candell, amb un recull d’obres que s’han inclòs sota el paraigua ‘Sotjar’. 


Del tot autodidacta, Capdevila és una artista que, amb el temps, ha anat adquirint una experiència consolidada en l’àmbit artístic i creatiu. Domina diverses tècniques i està oberta a l’experimentació constant de nous estils, textures i materials. L’exposició ‘Sotjar’ mostra les seves darreres pinzellades, realitzades a partir de la mirada, de l’observació de tot allò que ens envolta i que és vida. D’aquells detalls que sovint no veiem i que, quan tenim un quadern de viatge a les mans, prenen sentit i color.


Els viatges no cal que acumulin quilòmetres, tot el contrari, una caminada al Puig de la Creu o a qualsevol racó de Castellar del Vallès són l’excusa perfecta que ha permès omplir aquestes pàgines de quaderns. Amb aquesta mostra descobrim una part íntima i personal de l’artista, allò que els ulls han sabut mirar, l’art que hi ha sempre en tot el que ens envolta.


amb l’objectiu de dibuixar l’entorn, captar la vida, enregistrar-la i mostrar la realitat tan personal de l’artista, la proposta creativa que acull el Calissó Cultural pretén fer més visible la seva obra. Capdevila, a més, també desenvolupa altres habilitats artístiques amb teles que transforma en objectes tan interessants com els vestits, fundes de mòbil, fundes de llibres, etc. Com diuen al Calissó Cultural, aquesta és una mostra que pretén ensenyar que aquesta artista crea per “dibuixar pensant, dibuixar sentint”.


La mostra ‘Sotjar’ estarà oberta fins a l’1 de desembre del 2022. 

 

Una de les obres de Clara Capdevila Candell. || CEDIDA

Una de les obres de Clara Capdevila Candell. || CEDIDA

Comparteix
M'agrada
Comentaris