20230916 Familia bastonera_950x634
Alguns dels balladors del Ball de Bastons, davant de l'Església de Sant Esteve. || BALL DE BASTONS
19/09/2023 Cultura
El Ball de Bastons comença a fer créixer la colla

Recentment, ha dut a terme diverses ballades i ha incorporat nous balladors

De ben segur que, per a la gran majoria, les vacances ja són lluny. I tot torna a la normalitat. Per al Ball de bastons no podia ser d’una altra manera. En aquest sentit, van tornar a començar ni més ni menys que amb la Festa Major de Castellar, participant el divendres al Seguici popular, evolució natural del que va començar com una cercavila d’entrada a la Festa Major.

 

L’entitat del Ball de Bastons valora, va ser un èxit rotund, on hi van participar totes les entitats de la cultura tradicional i popular del poble. “Però ens agradaria remarcar que una gran part de l’èxit ha estat gràcies a la immensa feina de la Laia Rocavert i el grup de músics que en un temps rècord han posat les notes de la música perquè així fos possible”, diu l’entitat.

 

En aquest context, l’entitat agraeix a l’acordionista Núria Lozano haver posat la música en viu, tocant magníficament al ritme del repic dels bastons. “Ens quedem amb la visió positiva que ens va fer arribar la munió de gent que va poder gaudir-ho en directe, però també som conscients que hi ha aspectes a millorar, cosa que de ben segur ho treballarem tots plegats”.

 

Diumenge de Festa Major, al mati, el Ball de Bastons va fer el recorregut habitual, iniciant-lo a l’Obra Social Benèfica davant d’un entusiasta públic, que com cada any espera la ballada.

 

Van seguir cap al centre del poble i carrer de Sant Iscle, “on cada any tenim el repte de fer-ho per la seva estretesa al peu del campanar de la nostra catedral”, asseveren el Ball de Bastons. Van finalitzar el recorregut a la plaça Albert, on hi ha el monument al mestre bastoner Joan Munt i Girbau.

 

Una noticia positiva és la reincorporació a la colla de dues balladores més, després d’uns quants anys de descans, i de l’entrada de dos o tres més nous membres. “Esperem i desitgem que això sigui l’ inici d’una recuperació progressiva”.

 

El grup bastoner de Castellar també va ballar a la Trobada de Tardor del Puig de la Creu i  tenen prevista una ballada a Cànoves en motiu del 10è aniversari.

Comparteix
M'agrada
Comentaris