7ff72195 5f51 4b25 b2ea bf674e7d0ab9_1440x961
El grup Ambauka i els Gegants de Castellar van protagonitzar l'espectacle familiar, dissabte a la tarda. ||M. ANTÚNEZ
12/09/2021 Cultura
Ambauka, més que un concert familiar

El grup va actuar dissabte a la tarda a l'Espai Tolrà, acompanyat dels Gegants de Castellar

Marina Antúnez

El grup d'animació familiar Ambauka va reunir fins a 800 persones al recinte firal de l'Espai Tolrà, dissabte a la tarda. Prèviament, i per streaming, es va donar l'oportunitat als infants de veure la pel·lícula 'Ambauka i el fantasma Bububú", que situa la història en una casa abandonada, espai on els personatgees - els intèrprets de la companyia Ambauka - es troben amb un fantastma, però que en aquest cas no és pas malvat ni fa por. El film, que també es va poder recuperar per la pantalla el passat dia 4, va molt bé per a situar la història, de manera que quan hom arriba al concert ja té clar qui son els Ambauka.

 

La companyia porta la motxilla plena d'estils musicals: reggae, ska, rock, folk, rap, rumba, i molt i molt de ritme. Aquesta és la nota dominant dels Ambauka. Per això, i tristament amb pandèmia, que no es pugui ballar fa una mica la murga, però tot i així, els Ambauka ja tenen altres mecanismes per fer moure l'esquelet a l'audiència, com el moviment de braços, de peus, de tronc i tot. 

 

Un altre dels elements característics dels Ambauka és l'aspecte teatral. En aquest sentit, el grup no només canta cançons sinó que també relata aventures i explica històries. Això el fa un grup d'animació ben complet, que connecta amb el públic. Si bé és cert que dissabte, aquest públic comptava amb infants molt i molt menuts, que són difícils de mantenir asseguts a la cadira durant tanta estona, els Ambauka van aconseguir atraure l'atenció de tothom durant força estona. 

 

Presència dels Gegants de Castellar

Molt aplaudits també van ser els Gegants de Castellar de l'ETC i els Gegantets de El Sol i La Llluna, que dissabte van obrir l'activitat a l'Espai Tolrà. Després de tant temps, van oferir una ballada a petits i grans que va entusiasmar, acompanyats de música tradicional de gralla. Castellar ja tenia ganes de retrobar-se'ls, ja se'ls trobava molt a faltar.

 

Els Gegants de l'ETC i els Gegantets de l'escola El Sol i la Lluna van oferir una ballada. ||M. A.Els Gegants de l'ETC i els Gegantets de l'escola El Sol i la Lluna van oferir una ballada. ||M. A.

Els Ambauka van finalitzar l'actuació vestits de dracs i cantant amb el públic. || M. A.Els Ambauka van finalitzar l'actuació vestits de dracs i cantant amb el públic. || M. A.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris