Adrià LFQSM_1440x961
El castellarenc Adrià Olay interpreta el personatge protagonista a 'La función que sale mal', al Teatro Amaya de Madrid. || CEDIDA 
21/05/2024 Cultura
L’actor castellarenc Adrià Olay fa el salt a les grans produccions teatrals

És el protagonista de ‘La función que sale mal’ i de ‘Amor verbenero’, a Madrid

Marina Antúnez

El castellarenc Adrià Olay s’ha convertit en un actor d’èxit a Madrid. L’obra La función que sale mal, on ell interpreta el paper protagonista de l’inspector, a més d’altres personatges, ja porta més de 100.000 entrades venudes i té assegurada una temporada més al Teatro Amaya de Madrid.

 

L’obra ja triomfa a Londres, en llengua anglesa. Som Produce va comprar els drets per portar-la a l’Estat i fa ver un càsting entre 3.000 actors, on Olay també es va presentar. “Prèviament a tot això, un ex director meu que havia vist la funció a Londres em  va dir: he vist una obra brutal i en el protagonista t’hi veig a tu!”.  Aquest comentari visionari, s’acabaria fent realitat.

 

En el moment del càsting, Olay va superar les proves fins a la ronda final, però es va quedar en una llista.  “Nosaltres érem  a Madrid amb una obra que a Barcelona havia tingut molt èxit, ‘Sex scape’, una comèdia molt divertida”.

 

Mentrestant, l’Adrià i la seva parella, l’Arantzazu, també actriu i guionista, van tornar a Barcelona i els va aturar la pandèmia. Fa dos anys, quan va néixer la seva filla, Som Produce va trucar Olay per fer la gira estatal de La función que sale mal. “Vam estar vuit mesos de gira, amb molt èxit, amb la meva parella i la nena de 4 mesos, va ser molt bonic”.

 

Quan va acabar l’estiu, la funció es va tornar a instal·lar a Madrid i “em van oferir quedar-me a Madrid fent temporada”, al Teatro Amaya. No s’ho van pensar gaire, ell i la seva parella van deixar el pis de Barcelona i en van llogar un a Madrid. 

 

La función que sale mal és una comèdia que presenta un grup de teatre amateur a l’estrena de la seva obra de misteri i on, com el mateix títol fa témer, tot el que pot sortir malament, surt malament.  Hi ha el personatge del conserge, del nebot l’endollat, l’actriu superba, etc...“Jo interpreto el paper de director de la companyia que, a més, s’ha reservat el personatge protagonista, el d’inspector”

 

Olay havia participat més en el gènere del drama però, ara, la comèdia és “un terreny on em sento més còmode, on més he pogut practicar,  on he pogut desenvolupar l’ofici i conèixer quins són els mecanismes de la comèdia, és un terreny en el que em sento molt bé”.

 

Som Produce és una gran productora, d’obres de teatre musical com Billie Elliot. Chicaco, Mamma Mia, etc.  “és com si estigués a la Formula 1 del teatre de Madrid, treballant amb grans directors, companys impressionants, tècnics i regidors amb molta experiència”.

 

Amb aquesta productora, Olay s’ha introduït en un cercle molt professionalitzat, on cada tasca està molt ben definida. “Madrid s’està convertint en un segon Londres, hi ha molta feina i gent ve de molt lluny a veure teatre”.

 

La función que sale mal es representa de dimarts a diumenge i els actors es relleven per cobrir imprevistos i malalties dels companys. A part de l’èxit i satisfacció de formar part de la companyia, Olay reconeix que ha fet un gran aprenentatge.“No soc el mateix actor quan vaig entrar que ara”.

 

‘Amor verbenero’

 

Olay també té en marxa l’obra Amor verbenero, un projecte petit que va néixer l’any 2019, format per ell mateix i la seva parella, Arantzazu Ruiz, també dramaturga d’aquest text, dirigit per Eva Cabezas. Actualment, s’està representant a Madrid, en un teatre més petit que el Teatro Amaya.

 

L’obra va néixer a Barcelona com un encàrrec del teatre l’Eixample Teatre, un teatre on tothom feia de tot.  “Jo venia d’això, de l’autoproducció”.  Olay combina aquesta obra amb l’altra. “A vegades surto d’una començo l’altra al cap de mitja hora, és una bogeria [riu]”.

 

Arantzazu Ruiz i Adrià Olay, amb 'Amor verbenero', una obra en cartellera a Madrid. ||  CEDIDA

Arantzazu Ruiz i Adrià Olay, amb 'Amor verbenero', una obra en cartellera a Madrid. ||  CEDIDA

 

Adrià Olay a 'Amor verbenero'. ||CEDIDAAdrià Olay a 'Amor verbenero'. ||CEDIDA

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris