Plaça Catalunya encara
Josep Maria Calaf
La setmana passada, fèiem un article sobre l'Illa del Centre on hi celebràvem les propostes inicials i els objectius previstos. I avui en volem fer un altre sobre la important modificació de la Plaça Catalunya. Aquest potser no tan favorable però no pas per les finalitats, que encara no podem avaluar definitivament per la manca d'informació fiable, sinó pels procediments i els plantejaments.
Algú pot pensar que, després del soroll inicial, el tema s'ha pacificat i reconduït. L'equip de govern ha estat molt hàbil enviant determinada informació als mitjans de comunicació i aquests mitjans molt poc destres en verificar aquesta informació abans de comunicar-la. Concretem:
A hores d'ara, els responsables del disseny original de la plaça (arquitecte i escultor) continuen molt preocupats per com acabarà sent la reforma final de la Plaça.
No és cert que la Comissió del Patrimoni vagi aprovar les actuacions a la Plaça. Aquella famosa informació on s'afirmava que havien donat llum verda no tan sols no es veritat sinó que contradiu les reflexions i els posicionaments dels assistents. Ara, fins i tot, demanen una jornada de reflexió al voltant de la Plaça Catalunya on diferents especialistes puguin donar la seva visió sobre el projecte. Convidant, a més a més, als responsables politics i tècnics de l'Ajuntament.
També tots els grups de l'oposició seguim amb perplexitat l'evolució de la construcció ja que els plànols que se'ns va facilitar a l'inici de les obres no s'assemblen gens amb les actuacions que s'hi fan ara. Continuem reclamant el projecte amb les modificacions introduïdes però sense obtenir cap resposta.
I continuem. L'equip de govern no va tenir la iniciativa de contactar amb l'escultor i l'arquitecte abans de començar l'obra sinó que varen ser aquests els qui van haver de demanar explicacions i una reunió, preocupats per les reformes iniciades.
També la Comissió de Patrimoni va haver de demanar una reunió amb els tècnics i l'equip de govern ja que no varen ser consultats en un tema on, clarament, ells tenen moltes coses a dir. I si no se'ls hi vol donar un caràcter vinculant a les seves opinions almenys seria exigible un tractament més respectuós.
Finalment si en tot aquest cúmul de despropòsits algú gosa afirmar que l'equip de govern persegueix la felicitat del ciutadans i tots els altres només la negació d'aquesta és que tenim un seriós problema de procediments, objectius, consensos, participació i complicitat. I, potser, de males intencions.
Comparteix
M'agrada
Comentaris