RGB Xavi Martin_950x634
 Xavi Martín Gemar, barber i guanyador del segon concurs de menjar hamburgueses del Bruna Burger. || C. DÍAZ
22/09/2023 Actualitat
Xavi Martín Gemar: "Moltes vegades vaig a València a menjar una hamburguesa i torno"

És un autèntic ‘burger lover’. La seva afició per tastar bones hamburgueses va començar després de la pandèmia i no escatima viatges per conèixer els millors locals. Va guanyar el segon concurs de menjar hamburgueses de Bruna Burger

Jordi Rius

· D’on et ve l’afició per menjar hamburgueses?
Segueixo molt per Instagram a un influencer d’hamburgueses que es diu Esttik, que està a YouTube des de fa 10 anys. N’hi ha que segueixen influencers del món de la moda o el futbol i jo em vaig decidir per les hamburgueses. Per exemple, segueixo les recomanacions dels influencers i he anat moltes vegades a València per menjar una hamburguesa i tornar. Aquest influencer que et dic acaba d’obrir una hamburgueseria que es diu Stic d’hamburgueses smash, una forma de cocció que ve dels Estats Units que consisteix a aixafar-les, amb la gràcia que han de quedar cruixents per fora i per dins molt sucoses.

 

· L’afició va començar després de la pandèmia, oi?
Sí, com també em van donar per les xixes.

 

· El repte és trobar hamburgueses originals?
No cal que siguin originals perquè siguin bones. Només cal que tinguin una bona carn, un bon bacó i un bon pa. Vaig anar a València, on hi ha la tercera millor hamburguesa del món, que costa 12 euros. Allà la carn que s’utilitza és de noranta dies madurada, el pa es fa de manera artesanal i el bacó el fan ells.

 

· Menges hamburgueses durant la setmana?
M’agrada fer-ne, però últimament m’agrada anar als llocs a provar-ne.

 

· De locals n’hi ha molts...
Sí, n’hi ha molts. Un amic meu estava a Londres i em va dir que li recomanés una hamburgueseria. L’hi vaig dir.  En tinc tots els noms apuntats. 

 

· Què té d’atractiu aquest menjar?
M’agrada molt menjar. Hi ha molta qualitat concentrada en una hamburguesa.

 

· I les hamburgueses de la cadena McDonalds?
Hi vaig perquè a la meva parella li agrada anar-hi. Hi vaig en dies especials. Quan hi vaig, acostumo a demanar hamburguesa de pollastre arrebossat.

 

· Preveus fer un viatge per descobrir un nou local?
A l’octubre aniré  una altra vegada a València. Els meus amics i jo anem a veure Melendi i de passada, anirem a una hamburgueseria. A l’agost, de vacances, vaig anar a Màlaga, ja en tenia una de mirada. L’any passat, també a Màlaga, vam anar a un altre amb els meus amics. Sempre que vaig a una destinació, hi ha una hamburguesa.

 

· I a Castellar hi ha la Bruna Burger. Vas guanyar el segon concurs de menjar hamburgueses.
L’any passat ja hi vaig participar, però com que era el primer any va fallar una mica l’organització. Hi havia molta gent, a cada una de les 10 taules, hi havia cinc o sis persones. Vaig quedar segon, encara que vaig enlairar la mà abans. 

 

· Enguany, però s’ha reparat l’error, segons tu?
Sí. Vaig menjar una hamburguesa triple Bruna de 500 grams  amb enciam trocadero, bacó i formatge cheddar. El meu germà em va dir que me la vaig menjar en 1,38’’, encara que finalment la vaig endrapar en 1 minut i 46 segons. 

 

· En aquest temps pots degustar l’hamburguesa?
No. Menjo l’hamburguesa quasi sense mastegar. Com que segueixo molt aquell influencer d’hamburgueses, la  tàctica és combinar aigua amb mossegades.

 

· Treballes com a barber a la barberia Toni Saura de Sant Quirze. Però vas començar a Castellar?
Sí, vaig començar amb la barberia de Cristina Ocaña. Un amic meu va anar al seu local i li vaig preguntar on se l’havia tallat. Vaig anar a la barberia i li vaig dir a la Cristina que volia ser barber. Vaig començar escombrant, rentant caps i mirant. Vaig començar a fer pràctiques amb el meu germà i amb una cosa i altra, vaig acabar treballant com a barber.

 

· Els teus companys de feina també són ‘burger lovers’?
Abans, tenia un company que també  seguia influencers d’hamburgueses.

 

 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Amable
Un defecte que no pots dominar?
Que em quedo les coses dins
Una persona que admires?
La meva mare
Un color?
Negre
Quin plat t’agrada més?
Canelons de la iaia
Una sèrie
‘Entrevías’
Un llibre?
Els llibres de Miguel Gane
Un cantant?
Hard GZ
Un somni?
Obrir la meva pròpia barberia
Un viatge pendent?
Islàndia
Un indret de Castellar?
La plaça de la Miranda

Comparteix
M'agrada
Comentaris