IMG 20240215 175426_1440x961
Els quatre regidors actuals d’ERC durant la roda de premsa per explicar les mocions / C. D.
16/02/2024 Actualitat
L’ús del mòbil i suport a la pagesia, al ple de febrer de la mà d’ERC

L’agrupació portarà dues mocions per defensar la regulació dels dispositius mòbils als centres educatius i ajudes per al sector agrícola

Cristina Domene

El grup municipal d’ERC portarà al ple de febrer dues mocions a banda de la incorporació com a regidor de Josep Maria Navarro, en substitució de Ferran Rebollo, que deixa l'acta per malaltia. La primera porta per títol Moció per promoure estratègies i alternatives educatives a l’ús de les pantalles en l’àmbit local, en relació a les instruccions que el govern va aprovar a finals del mes de gener, basades en les directrius aprovades pel Consell Escolar de Catalunya. D’aquí van sorgir dues instruccions clares, d’una banda els telèfons mòbils estaran prohibits a infantil i primària a partir del curs que ve i en el cas de l'ESO, l'alumnat haurà d'apagar el telèfon quan entri al centre, si en porta, i només el podrà fer servir durant les activitats d'aprenentatge quan compleixi una finalitat pedagògica que ha d'indicar el docent. “Des d’ERC celebrem aquesta regulació i creiem que des del governs locals també podem posar el nostre granet de sorra, per això demanem que la regidoria d’Educació doni suport explícit als centres per ajudar-los en aquesta regulació i fer un gran desplegament a nivell local de campanyes de sensibilització i conscienciació”, va demanar la regidora d’ERC, Susan Galí. Aquesta moció també sol·licitarà una campanya especifica de zero pantalles per a infants de 0 a 3 anys.

 

La segona moció, que busca donar suport a la pagesia, inclou fer  peticions urgents a diferents administracions per compensar els problemes que pateix el sector. “A Castellar veiem amb orgull els nostres horts, camps i masies. Gaudim de les passejades per l’entorn i presumim de la mongeta del ganxet i dels productes de proximitat dels pagesos que munten parada al mercat o de Can Bogunyà, entre altres. I perquè això no desaparegui cal prendre mesures”, va assegurar Dolors Ruiz portaveu d’ERC. Per al grup cal facilitar el relleu generacional, fer front al canvi climàtic, crear una finestreta única per simplificar tràmits administratius i potenciar xarxes a nivell comarcal. També proposen modificacions legislatives en l’àmbit estatal que flexibilitzin les exigències de la Unió Europea en relació a les ajudes de la PAC (Política Agrària Comuna).

Comparteix
M'agrada
Comentaris