A primera fila, dos joves gaudeixen d’un dels concerts de Vilabarrakes
A primera fila, dos joves gaudeixen d’un dels concerts de Vilabarrakes. Quim Pascual
12/09/2018 Actualitat
Un menú musical per a tothom, a Vilabarrakes

Les entitats i agrupacions fan possible que Castellar gaudeixi de les quatre nits de festa

G.Plans

Enfeinats darrere la barra, moltes vegades sacrifiquen els millors concerts de la nit. Porten, molts d’ells, setmanes treballant per tal que tot surti rodó. Arriben hores abans que tothom i ho han de deixar tot enllestit perquè, quan apareguin centenars de goles assedegades, hi hagi cervesa i cubates. També serveixen xarrups i, de tant en tant, potser se’n beuen un, o uns quants. Són els imprescindibles: les Waikiki i els Sense Nom, Cal Gorina, l’Esbart, l’Hockey Club Soplica, la Zona Rate, la Kantera, els Capgirats i, evidentment, el capgròs de la festa, el més sonat de tots, el president Bartomeu. És gràcies a aquestes diferents entitats i agrupacions que les quatre nits de Vilabarrakes rutllen i s’han convertit en una cita imprescindible de setembre.

 

“És una manera diferent de viure-ho. I una vegada ho proves, no vols fer-ho d’una altra manera”, admet Xavi Almohalla, dels Capgirats, després d’explicar, també, que ha acabat ben exhaust. Mariona Pané, de les Waikiki, valora “el companyerisme, la implicació, el fer poble i la diversió” que comporta muntar una 'barraka', a més del fet de conèixer molta gent.

 

6Q2A2051

Des del segon pis de la seva ‘barraka’, els Capgirats animen la festa - Q.Pascual

 

Quatre nits, molta diversió

Any rere any, el Correlokals ressegueix festivament els carrers de la vila des de l’Era d’en Petasques, on se celebra prèviament una Botifarrada Popular. La seva 13a edició va atraure 1.200 persones, segons fonts de l’Ajuntament. “És l’activitat estrella, el tret de sortida de la Festa Major pels joves, que fa que molta gent vingui de fora”, explica Germán Ligero, de l’organització de Vilabarrakes. El recorregut, encapçalat pel ritme del grup Batucada Tucantam Drums, va arrencar i es va dirigir a Cal Gorina, a l’Ateneu i a la plaça del Mestre Anyè. Per primera vegada, va arribar a la plaça de la Miranda, la qual cosa va facilitar que més gent finalitzés el recorregut.

 

Durant les tres nits següents, els gustos de tothom es van veure satisfets en el menú musical de Vilabarakes, molt variat. La festa de dissabte va començar amb La Ska Brass i, després, el concert de Not Available. El grup de Frankfurt va retornar a Castellar deu anys després amb els mateixos himnes, que van fer embogir completament el públic. Mentre cantaven Cerveza, el públic va acabar xop de birra, i, seguidament, quan sonava Jo’Anna, els fans incondicionals –molts dels quals van ser presents en l’actuació de fa una dècada– van invadir l’escenari. Els veïns sabadellencs, Ovella Xao, aleshores, van agafar el relleu de la festa i la nit va acabar amb The Mediaplayers, que ballen seminuus.

 

Jeff and the persons, Bannana Beach, el grup tribut a Obrint Pas, anomenat Seguirem, i l’estelar discjòquei Marla Morgado, amb una destacada actuació de Drum and Bass, van prendre les regenes de la nit de diumenge, potser la menys multitudinària, encara que igualment animada. El dilluns, en canvi, probablement pel fet que l’endemà era festiu, va aplegar milers de persones. Durant el concert d’Hotel Cochambre cada racó de Vilabarrakes era ple. I per posar la cirereta a la Festa Major, els mestres de la rauxa local, els Deejays del Revés, van allargar la festa fins a la matinada.

6Q2A1933

Alguns dels organitzadors de diferents 'barrakes' a dalt de l'escenari -Q.Pascual

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris