IMG 20221202 143652_1440x961
Dos operaris del servei de neteja viària al costat d’un vehicle escombradora per aspiració. || AJ. CASTELLAR
05/12/2022 Actualitat
El servei de neteja viària s’amplia a la tarda

D’aquesta manera, el servei s’ajusta a la necessitat de neteja de noves superfícies pavimentades

Jordi Rius

L’Ajuntament de Castellar del  Vallès  ha millorat des d’aquest mes de desembre el servei de neteja viària amb la incorporació d’un equip addicional que recorre carrers i places de la vila i que utilitza l’escombradora d’aspiració.
El servei s’ha ampliat en 248 jornades anuals,  cosa que permetrà cobrir a partir d’ara no només la franja horària de matí sinó també totes les tardes de dilluns a dissabte.


L’equip que utilitza l’escombradora està format per un conductor i un peó. El vehicle que utilitzen és dual, ja que neteja mitjançant el sistema d’aspiració l’ús d’aigua freàtica no apta per al consum domèstic.


La millora del contracte, adjudicat a FCC Medio Ambiente SA, respon a la necessitat de donar servei a diversos espais de carrers i places que s’han remodelat en els darrers temps, la qual cosa ha incrementat la superfície de paviment que hi ha a Castellar. “Hi ha hagut un augment d’espais després de diferents projectes que ha portat a terme l’Ajuntament de Castellar del Vallès. El que s’ha fet ha estat una ampliació de contracte per intentar cobrir aquestes zones amb un servei nou”, remarca el regidor d’Espai Públic, Pepe Leiva. L’ampliació serà vigent fins a la finalització del contracte amb FCC el juny de 2024. El servei de tarda es realitzarà aproximadament entre les 13 i les 19 hores. Leiva ha explicat que l’ampliació de la neteja viària a la tarda  “era una necessitat que han detectat els serveis tècnics de l’Ajuntament, no tant ara a l’hivern, però sí més de cara a l’estiu”.


Aquesta ampliació es va aprovar en el passat ple del mes d’octubre i està xifrada en uns 117.000 euros. De fet, és la segona ampliació de contracte del servei de neteja amb FCC Medio Ambiente SA. La primera, també d’una quantitat similar i que també es va aprovar al ple d’octubre, ha  estat incloure “dins del contracte la recollida porta a porta als comerços, un servei que  ja estava funcionant a la nostra vila però com a prova pilot”, especifica el regidor d’Espai Públic.  
En aquesta ampliació, el servei de  recollida porta a porta comercial inclou  l’Illa del Centre i els trams de carrers adjacents. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris