05   piulada_1440x961
A l'esquerra, les representants de l'institut Castellar, centre vallesà guanyador de 'Piula contra la violència masclista'
28/01/2020 Actualitat
Sensibilització contra la violència masclista a les aules de secundària

L’institut Castellar i la seva alumna Helena Carrasco Carrillo guanyen la setena edició del concurs del Consell Comarcal ‘Piula contra la violència masclista’

Ja són set les edicions de la campanya de sensibilització del Consell Comarcal “Piula contra la violència masclista”. En aquesta ocasió ha finalitzat amb una alta participació dels centres educatius comarcals als tallers de prevenció envers les violències masclistes i amb un augment de les piulades que han optat a concurs.

 

El concurs de Twitter –al final l’eina amb més visibilitat- ha rebut un total de 895 piulades, de les quals 788 han optat a concurs, mentre que l’any passat n’hi van optar 595. El certamen s’ha realitzat entre els mesos d’octubre i desembre del 2019, i hi han participat 28 centres educatius, casals i centres cívics de 14 municipis de la comarca (Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls). Dins la categoria júnior, de 14 a 17 anys, la guanyadora han estat Helena Carrasco Carrillo, de 16 anys i estudiant de l’Institut Castellar del Vallès, qui ha piulat “La por mai serà més gran que l'amor de les teves al cuidar-te”. Pel que fa a la categoria col·lectiva, s’ha premiat a l’Institut d’Educació Secundària Castellar del Vallès per haver estat el centre més participatiu en aquesta setena edició de la campanya “Piula”, amb un total de 384 piulades. També ho va ser l’any passat, amb 146 participacions. El premi d’aquesta categoria és un xec regal de 300 euros per bescanviar a l’Abacus.

 

El president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, qui va lliurar els premis dilluns en un acte a la seu del Consell, va  destacar que “malauradament les accions de prevenció i sensibilització envers les violències masclistes són molt necessàries”. “La nostra comarca viu aquests dies encara colpida per l’assassinat d’una dona a Terrassa el cap de setmana passat. I les dades de què disposem ens confirmen el que ja intuïm: les denúncies per violència masclista no paren de créixer, ja estem sobre les 6 denúncies diàries, i es segueixen denegant un 40% de les ordres de protecció que se sol·liciten”, va explicar als assistents, la majoria joves estudiants vallesans. De fet, aquest matí de dimarts s'ha tornat a produir un nou assassinat masclista a Sant Joan Despí, el quart a Catalunya en el que portem d'any i el setè a Espanya.

Comparteix
M'agrada
Comentaris