7R 03222_1440x961
Una client surt del bar del Mercat amb una comanda en una imatge d’aquesta setmana. || Q. Pascual
20/11/2020 Actualitat
El sector de la restauració busca noves vies de negoci com el 'delivery'

El restaurador i president de Comerç Castellar, Marc Górriz, creu que, a partir d'ara, el servei a domicili "suposarà el 45% de facturació del restaurant"

Jordi Rius

El Govern de la Generalitat ha establert que dilluns, 23 de novembre, tornin a obrir bars i restaurants amb un horari de 6 del matí a 21.30 h i amb una capacitat del 30% a interiors i a les terrasses al 100% encara que s'ha de garantir una distància de dos emtres entre les taules, que hauran d'estar ocupades per un màxim de quatre comensals. 
El restaurador i president de Comerç Castellar, Marc Gòrriz, ha explicat que “soc defensor d’introduir mesures a poc a poc pel que fa a la restauració”  i, per tant, “les mesures semblen encertades”.  Dels bars i restaurants associats a l’entitat, 13 estan tancats provisionalment i entre trenta i quaranta “estan afectats per les restriccions d’aforament, inclosos  els que fem repartiment a domicili”. Górriz considera que  el sector de la restauració ha de fer una aposta forta pel servei a domicili i menjar per emportar. “S’ha de fer bé, acompanyat d’una campanya publicitària i una bona presència a les xarxes socials”, assegura Gòrriz, que conclou que “el servei a domicili serà el 45% de facturació del restaurant”. Aquesta mateixa setmana, el restaurant Cal Crustó ha anunciat que no tornarà a obrir en la línia d'altres restaurants de Castellar, després d'estar aquestes setmanes tancat i pel fet que els seus propietaris han decidit anticipar la seva jubilació

La segona fase d'aquest pla de desescalada, que començaria el 7 de desembre, preveu uns aforaments comercials (també hostaleria) al 50% i un tancament per comarques en lloc de municipis el cap de setmana. 
Fins a la tercera fase no augmentaria a deu persones el límit per a les trobades socials, i es flexibilitzaria el confinament comarcal de cap de setmana i podrien obrir els centres comercials, a les portes de Nadal. Segons la proposta de Salut, el toc de queda a les 22 hores i el confinament perimetral de tot Catalunya continuarà vigent fins i tot a l’última etapa de la desescalada, és a dir, fins a finals de gener. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris