A7R05333_1440x961
Ruth Carralero, responsable de Dona’t Espai || Q. Pascual
17/11/2023 Actualitat
Ruth Carralero: "La societat és més conscient de la necessitat de fer tribu"

La Ruth és un remolí que transmet passió quan parla de dansa. I precisament aquest amor que sent pel ball i els beneficis que li aporta és el que vol oferir, per a tothom, a través de les activitats de Dona’t Espai
 

Cristina Domene

· Quina relació tens amb la dansa?
Jo m’he dedicat al moviment i a la dansa des dels quatre anys. Em vaig iniciar amb el ballet clàssic. En un moment donat, vaig haver de decidir entre el ballet i els estudis universitaris. Vaig ser conscient que no em podria dedicar professionalment al ballet i vaig cursar ciències econòmiques i empresarials, i treballo des de fa més de 20 anys en una entitat financera, però no he deixat mai de ballar. 

 

· La dansa i la feina són complementàries.
Sí. A banda del ballet m’he format en altres disciplines com els balls de saló, balls llatins, contemporani... El 2000 vaig descobrir la dansa del ventre i me’n vaig enamorar. Estava en una companyia de dansa semiprofessional –fèiem actuacions però no cobràvem– i aleshores va arribar la pandèmia. 

 

· I és en aquest període tan insòlit per a tothom que portes a terme dos projectes que tenies al cap. 
D’una banda, vaig aprofitar per treure’m la certificació del Mètode Laxmi, que és una formació en maternitat i dansa. Entre altres coses, entrenem les dones perquè arribin preparades al part. Es tracta de conèixer el teu cos, les hormones, les eines que tens a l’abast... tenir tota la informació per poder decidir. És un entrenament físic, emocional i mental. 

 

· L’altre projecte és l’espai per a activitats dedicades al benestar Dona’t Espai, que fa poc més d’un any que funciona al carrer Portugal.
La meva voluntat era portar a Castellar totes aquelles activitats que jo feia a Barcelona i que m’aportaven tant. Acostar-les a la gent de Castellar i cobrir un buit, que jo entenia que hi havia a la vila, perquè no haguessin de marxar fora. Durant la pandèmia vaig començar a donar voltes al projecte, a finals del 2020 començo a mirar locals i el juliol del 2022 inaugurem. Ara fa dos mesos que ens hem constituït com a associació.  

 

· I com valores aquests mesos?
Molt positivament. Sempre hi ha espai per al creixement i la millora, però, com a gestora i responsable, estic contenta. 

 

· Quines activitats s’hi poden fer?
Lara Sánchez imparteix Gim dolça, una activitat física amb impacte baix, Dansa del ventre i Posa’t en forma, que engloba tonificació, càrdio i estiraments. Una vegada al mes es fa Microgimnàstica, amb la terapeuta corporal Dolors Gardeñas, la conec arran de la meva mare, que té fibromiàlgia i les persones que la proven, se n’enamoren. De moment, només pot venir un cop al mes perquè està molt sol·licitada a altres ciutats on també fa classes. I després tenim el Programa Conect, amb Sílvia Lorca, que tracta sobre el climateri, la menopausa i els cicles de la menstruació. També fa sessions individuals de PNI.

 

· A banda de crear un espai per al benestar aspires que sigui un lloc per a professionals. 
Exacte. El meu objectiu no és fer negoci. A mi m’encantaria poder impartir un munt de classes, però com que no puc fer-ho, poso a disposició l’espai. Qualsevol professional que es dediqui a activitats relacionades amb el benestar, l’esport, la dansa... és benvingut. Estic oberta a parlar. Les portes estan obertes. 

 

· Creus que cada vegada més les dones som més conscients que necessitem tenir cura del nostre cos i ment?
Crec que cada vegada la societat és més conscient de la necessitat de fer tribu. Crec que les dones, en alguns moments de la nostra vida, estem molt soles. Quan està embarassada, per exemple, és el centre d’atenció, té la criatura i deixa d’existir. També amb la menopausa. És una etapa que moltes dones la viuen com el final de la vida. És un tabú. És una de les coses que m’agradaria aconseguir aquí, un cercle de dones. 

 

· Et veus fent de professora en algun moment a Dona’t Espai?
Va en el meu tarannà no deixar de fer coses. Continuo amb les meves classes de dansa. Ara estic molt ocupada, però m’agradaria en algun moment fer classes del Mètode Laxmi i també d’hipopressius. De fet, m’estic traient en aquests moments la certificació. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Tenaç
Un defecte que no pots dominar?
Impulsiva
Una persona que admires?
La meva mare
La teva paraula preferida
Respecte
Quin plat t’agrada més?
 Les amanides en qualsevol versió
Un llibre?
‘El metge’, de Noah Gordon
Una sèrie?
‘Orgull i prejudici’, la sèrie i  les pel·lícules
Un grup de música o cantant?
M’agrada la música en general. Tota
Un ball?
La dansa del ventre
Un desig?
Fer que cada dia compti 
Un racó de Castellar?
El Gorg d’en Fitó

Comparteix
M'agrada
Comentaris