IMG 3053_1440x961
Reposició d'arbrat al carrer Suïssa. || A. TOR
22/02/2024 Actualitat
Reposició de vuitanta arbres

L’actuació s’ha fet per substituir els exemplars que han mort o estaven en mal estat

Redacció

L’Ajuntament està duent a terme els mesos de gener i febrer una campanya de reposició de l’arbrat que ha suposat la plantació d’una vuitantena d’exemplars a diferents punts del nucli urbà. L’actuació s’ha dut a terme amb l’objectiu de substituir els arbres que en els últims anys han mort o es trobaven en molt mal estat per diverses causes, principalment el canvi climàtic, amb la sequera extrema i les onades de calor fortes i perllongades, que els suposen una situació d’estrès hídric.


 Així, tenint en compte les previsions climàtiques, els nous arbres formen part d’espècies més adaptades a la calor i més resistents a la sequera, com ara l’auró argentat, l’arbre d’orquídies, l’auró tridentat, l’arbre de ferro o la prunera de fulla vermella, entre d’altres, que es regaran amb aigua regenerada. En total, seran 78 els arbres que es plantaran als carrers d’Alemanya, del Doctor Josep Portabella, d’Espanya, del Forn del Raig, de la Gran Bretanya, d’Osona, de Portugal, de Puigvert, de Sant Miquel, del Solsonès, de Suïssa, de Suècia i de Tarragona, i també a l’avinguda de Sant Esteve, a la plaça de Santa Rosa, a la carretera de Sentmenat, a la Ronda de Turuguet i al tram de la Ronda de Llevant a la Ronda de Tramuntana.


 Amb aquesta campanya es reforcen les reposicions d’arbres que es promouen habitualment des la Regidoria d’Espai Públic i Verd Urbà com a tasques de manteniment. Els treballs han anat a càrrec de Garden Egara, SL, i han suposat una inversió de 55.000 euros. 


 D’altra banda, dins el projecte de refugis climàtics de l’Ajuntament, es plantaran 42 arbres més a les escoles públiques i a les pistes d’atletisme, en una actuació que es farà en col·laboració amb l’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris