A7302541_1440x961
Imatge d'aquest dimarts on es pot veure una paret de l'Institut Puig de la Creu on els alumnes han penjat imatges de dones rellevants al llarg de la història Quim Pascual
03/03/2021 Actualitat
Reivindicant el fet de ser dona

La programació del Dia Internacional de les Dones inclou més d’una vintena d’activitats

Redacció

La Regidoria de Feminisme, en col·laboració de les entitats Les Carnera, Club Cinema Castellar, Esbart Teatral, Suport Castellar i l’Aula d’extensió Universitària, ha elaborat un complet programa per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març. Tot i les actuals restriccions sanitàries, no s’ha volgut deixar de reivindicar el dia amb actes i actuacions adaptades a la nova realitat.


Els actes comencen divendres 5 de març amb la projecció de la pel·lícula Adam, dirigida per Maryam Touzani. La projecció és a les 20 h a l’Auditori. Dissabte 6, a les 17 h, a través de la plataforma Zoom el col·lectiu feminista Les Carnera organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament la xerrada Maternitats i feminisme a càrrec de la periodista sabadellenca Esther Vivas, que ha escrit el llibre Mama desobedient. Diumenge 7,  hi haurà dos espectacles: a les 12 h, Sopa de pedres, adreçat al públic familiar, i Els dies mentits, un monòleg sobre l’anorgàsmia femenina, en dues sessions, a les 17 i les 20 h.  Entre dissabte 6 i diumenge 7, dones artistes castellarenques faran una pintada d’un mural col·lectiu sota el lema ‘La diversitat en les dones’ a la carretera de Sentmenat.


També diumenge 7 a les 18 h, a l’Auditori, es projecta el film Akelarre, de Pablo Agüero. La muntadora castellarenca Teresa Font intervindrà a l’acte a través de la plataforma Zoom. El film ens transporta a l’Euskadi del segle XVII, on un grup de joves són jutjades com a bruixes. L’acte inclou la representació de Jutjades per ser dones. Ja passava fa 400 anys a Castellar, a càrrec de l’ETC, sobre el procés a les bruixes de Castellar. La representació anirà a càrrec de les actrius Agnès Hernàndez, Sara Schkot, Clara Sellés, Mònica Clarà, Jaume Clapés i Àlex Torrano, sota direcció de Bet Tena.  L’acte està organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’ETC, Les Carnera i el Club Cinema Castellar Vallès.


TOTES VUIT EN DIEM VUIT 2.0 
La Biblioteca Antoni Tort reprèn l’activitat ‘Totes vuit en diem vuit’ però amb format 2.0, és a dir entre el 8 i el 15 de març s’oferiran vuit biografies de dones oblidades per la història que es penjaran al Facebook i Instagram del servei. Laura Ventalló, Montse Gatell, Sara Schkot, Dolors Ruiz, Mònica Plana, Mònica Clarà, Agnès Hernández i Clara Sellés es posaran en la pell de Tecla Sala, Maria Canals, Clara Hammerl, Ángeles López de Ayala, Pepita Casanellas, Maria Oliveras, Irene Polo i Rosa Torras. 


El programa d’activitats també inclou la publicació de diversos vídeos de serveis municipals com Castellar Jove i l’Escola Municipal d’Adults. El de l’Escola de Música comptarà amb la participació de la doctora de l’EAP Laura Llobet, que serà l’encarregada de llegir el manifest del 8M.  El programa d’activitats també inclou diverses iniciatives adreçades a dones amb diversitat funcional i gent gran  com dansa integrada, swing, cinefòrum o taller d’escriptura femenina.
Les regidories de Feminisme i Esports estan confeccionant una proposta de ‘Camí lila’, un itinerari assequible que estarà dedicat a les dones i que es presentarà amb vistes al Dia de la Salut de les Dones, que es farà el 28 de maig.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris