Q2A4350_617x412
Rosa Rocabert, residentde l’Obra Social Benèfica, amb els alumnes Joan Marc Segurado i Guillem Orrit, de la FEDAC.  Quim Pascual
07/06/2018 Actualitat
Reconeixement a la generositat dels més joves

Alumnes de 3r d’ESO de FEDAC i el Col·legi El Casal reben un diploma per la seva participació al Servei Comunitari 

Com cada final de curs, és moment de fer balanç i d’agrair iniciatives que han tingut un fort component social pel compromís dels alumnes. És el cas de l’acte de reconeixement que es va fer dimecres passat als alumnes de 3r d’ESO de FEDAC Castellar i del Col·legi El Casal que han realitzat el Servei Comunitari durant aquest curs. El Servei Comunitari és una acció que vol promoure que els alumnes de secundària experimentin i protagonitzin activitats de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.


L’inspector d’Ensenyament de la Generalitat, Quim Núñez, que va prendre la paraula en els primers moments de l’acte, va assenyalar que  “d’una banda, és una oportunitat i de l’altra, una contribució a un exercici tan important com és la ciutadania”. Darrere d’això, “està el sentir-se bona persona, respectar l’altre i fer coses pels altres sense esperar res a canvi”. Per l’alcalde, Ignasi Giménez, les iniciatives del Servei Comunitari faciliten que els alumnes “siguin militants de Castellar” pel fet que hi ha gent que participa “del ric teixit social que hi ha a la vila” i que “és vital que sentiu aquestes arrels ja que és una gran contribució al municipi”.


Un dels moments més emotius de l’acte va ser l’actuació de la Coral Pas a Pas, format per membres de l’entitat Suport Castellar i els alumnes del col·legi El Casal que hi han col·laborat. Es tractava d’un concert que els integrants de la coral van decidir dedicar a l’Eugenio, mort de manera sobtada la setmana passada.

 

 Q2A4233

La coral Pas a Pas amb alumnes del col·legi El Casal en un moment de l'actuació. || Q. PASCUAL

El Casal s’ha centrat aquest any en Suport Castellar i ha fet activitats amb la coral Pas a Pas, de bàsquet i de swing. Tot aquest acompanyament ha servit “per trencar prejudicis respecte a la salut mental”, segons va explicar l’alumna Helena Carrasco. La tutora Imma Burgos va afegir que a Suport Castellar “hem trobat gent maquíssima i sempre a la nostra disposició”. En representació de Suport Castellar, Miriam Movilla, va apuntar que en la col·laboració amb el centre educatiu es buscaven prioritzar tres conceptes importants: “la salut mental, l’educació i la ciutadania” i que confiaven haver contribuït  a “assentar les bases per a una societat més justa”.  Antonio Moya, integrant de  la coral Pas a Pas, va indicar que estava “sorprès” per “l’esperit de lluita i integració” dels alumnes. Una altra de les integrants de la coral, la Montse, va volr agrair als alumnes  “el respecte que heu tingut per la diferència”.


Els alumnes de FEDAC Castellar van estar cinc setmanes convivint a l’Obra Social Benèfica amb usuaris del centre. A priori, vam pensar que “ens avorriríem”, constataven els alumnes Joan Marc Segurado i Guillem Orrit, “però de seguida vam veure que era com una experiència de la vida i els avis i àvies de la residència ens heu aportat uns sentiments que no havíem descobert”. Per la seva banda, la resident de l’OSB, Rosa Rocabert, va aixecar aplaudiments per part de la platea quan va dir que “en principi, pensava que tindríeu raó, que ens avorriríem tots plegats, però si sàpiguéssiu com ens heu omplert, no es pot comptar”. La Rosa va continuar dient que els alumnes “heu estat com un alè d’aire fresc per a nosaltres” i que comptava que “pugueu anar venint i pensar en nosaltres”.


L’acte va acabar amb la projecció de dos vídeos on es podien veure les activitats que tots dos centres escolars han realitzat amb Suport Castellar i a l’Obra Social Benèfica durant el Servei Comunitari. Cada alumne va rebre un diploma acreditatiu que els va repartir l’alcalde de Castellar i l’inspector d’Ensenyament. Finalment, alumnes i membres de les entitats es van fer una foto de família. 

 

 Q2A4419 3

Foto de família dels alumnes de les escoles FEDAC i El Casal amb membres de Suport Castellar i OSB. || Q. PASCUAL

Comparteix
M'agrada
Comentaris