PORTAVEUS RAFA_1440x961
Rafa Homet, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Castellar
10/06/2021 Actualitat
Rafa Homet: "Hem de fer un canvi en la manera de funcionar de l’Ajuntament per poder ajudar la gent”

El 15 de juny s’acompleixen dos anys del Ple de la Constitució de l’Ajuntament per als anys 2019-2023. Rafa Homet, portaveu d'ERC, valora l’equador del mandat municipal

Cristina Domene

Quin balanç fas del govern ara que s’arriba a l’equador del mandat?

És un balanç de final de cicle. És un mandat que vam començar amb voluntat d’avançar en la lluita contra el canvi climàtic, i que s’ha vist interferit per la sentència del procés, però sobretot per la pandèmia, que ha suposat un canvi de prioritats absolut. A causa de la pandèmia s’ha alliberat el romanent dels ajuntaments. Aquests milions ens donen una oportunitat estratègica única, però tot això ve perquè aquests 11 milions d’euros no s’han gastat en els anys passats i això ha posat de manifest les limitacions actuals de l’Ajuntament. No s’ha invertit, i això fa que quan s’ha volgut ajudar la gent, l’estructura municipal no ha pogut donar l’abast. Per tant, cal modernitzar l’administració i reiniciar el mateix Ajuntament. Tenim bons professionals, però la manera d’organitzar fa que no funcioni.

 

Com valoreu des d'ERC la gestió de la pandèmia al municipi ara que es veu la llum al final del túnel?

Hi ha una dualitat entre la voluntat política de voler ajudar la gent, voluntat compartida amb tots els grups i la realitat, que és la mateixa configuració dels treballadors de l’Ajuntament com a empresa que no s’ha posat al dia en tots aquests anys. Paradoxalment, les propostes programàtiques d’ERC que portàvem en aquest mandat i en l’anterior, i que l’equip de govern no les portava, les estan aplicant ells. Això, en principi ens agrada i és positiu, però també és veritat que aquesta organització que hi ha dins de l’Ajuntament s’ha de resoldre: hi trobem opacitat, en temes com la caserna de la Guàrdia Civil... hem de fer un canvi en la manera de funcionar de l’Ajuntament per poder ajudar la gent.

 

Què destaqueu del paquet d’inversions extraordinàries previstes aquest any de gairebé 8 milions per afrontar la crisi Covid-19?

Estan aplicant inversions que nosaltres reclamàvem en el programa electoral, com la recuperació del Ripoll, la biomassa, però el que ens preocupa és que l’Ajuntament no tindrà la capacitat tècnica per poder gastar tot això. I el tema de la transformació de la zona de la Playtex. El pla d’ordenació urbanística que es va aprovar fa dos mandats ha quedat obsolet. Ara la Playtex és una oportunitat de futur, de tornar a replantejar el model urbanístic de Castellar, i això s’ha de fer amb un procés participat. Pot ser un nou moment fundacional i un canvi de cicle que cal aprofitar.

 

Com afronta el vostre grup la segona meitat del mandat?

El primer és que el tema de la Playtex es faci bé, perquè això suposarà un nou Espai Tolrà, per tant, canviarà definitivament tota la configuració de Castellar. I s’ha de fer molt bé, escoltant tothom. L’altra gran modificació és l’àrea del riu Ripoll, que s’ha d’acabar i s’ha d’acabar bé. I una tercera, que no s’està afrontant, és l’organització interna de l’Ajuntament de Castellar.

 

 

Podeu escoltar l’entrevista de manera íntegra en el següent podcast:

 

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris