WhatsApp Image 2025 12 17 at 16.37.52_1440x961
19/12/2025 Actualitat
Quin és el menú predilecte per aquestes festes?

A L’Actual hem sortit al carrer a preguntar als castellarencs i castellarenques quin seria el seu menú ideal per aquestes festes.

Oriol Ferran Sanchez

AURORA GONZÁLEZ:

“M’agrada començar els dinars d’aquestes festes amb una amanida calenta o tèbia, perquè en aquestes dates ja menges molt i millor començar amb alguna cosa lleugera. De segon, em decanto per una bona sarsuela de peix i de postres, tenint en compte que la gent ja està bastant tipa, m’agrada servir alguna cosa fresqueta com per exemple un bon sorbet que ajuda a tirar avall tot el dinar.”

 

 

XAVIER SEGALÉS:

“Per arrencar tinc clar que el plat que més m’agrada d’aquestes festes és l’escudella amb galets i carn d’olla, per mi és indispensable. Pel segon plat crec que el millor que es pot fer és una bona espatlla de xai al forn amb patates i verdures. De postres, he de dir que no soc molt de neules ni de torrons, i per això crec que em decanto per alguna cosa com una crema catalana, un flam o un arròs amb llet.”

 

 

NÚRIA PERERA:

“Jo la veritat és que soc bastant tradicional i per començar m’agrada la sopa de galets amb pilota de tota la vida. De segon em costa una mica més decantar-me, però crec que em quedo amb un plat de carn mentre no sigui de xai (riu). Pel moment de les postres, tot i que segurament estaré ja molt plena, algun torró. Això sí, que no siguin dels típics, sinó d’aquests nous que innoven una mica.”

 

 

CHARO GONZÁLEZ:

“A casa sempre comencem amb un pica pica. Soc gallega i el que no falta mai a la taula és un bon plat de pop i patates. També m’agrada que hi hagi embotit i pinya. Pel segon plat preparo una llata amb bolets per llepar-se’n els dits. A les postres, si no tenim en compte els torrons i les neules, m’agrada posar també una pinya fresqueta acompanyada d’una copa de cava per fer baixar una mica el dinar.”



 

ALBERT ARROYO:

“El millor primer plat per les festes de Nadal són sense cap mena de dubte els canelons, i si el rostit està fet amb la carn d’olla sobrant del dia anterior, encara millor. Com a segon plat, jo em quedaria amb un bon gall dindi farcit i de postres, més enllà de les típiques neules i torrons, m’agrada algun menjar que sigui fresquet i que ajudi a baixar una mica tot el dinar com per exemple fruita o una macedònia.”

Comparteix
M'agrada
Comentaris