formatge blackfriday_1440x961
Pierre Ertzscheid obrint la roda de formatge de 40 kg a Cárnicas Merche / C. Domene
27/11/2020 Actualitat
El príncep del Gruyère a Castellar del Vallès

Coincidint amb el Black Friday, Cárnicas Merche ha obert una de les 12 rodes de formatge Beaufort que s’han importat des de la Savoia

C. D.

Avui se celebra el Black Friday, una jornada que ens arriba dels Estats Units i que inaugura la temporada de compres nadalenques amb significatives rebaixes en moltes botigues detallistes i grans magatzems. Tot i que és al país nord-americà on té molta rellevància, per celebrar-se un dia després d'Acció de Gràcies, els establiments catalans fa uns anys que l’han adoptat.

 

Cárnicas Merche és un dels establiments que ofereix avui descomptes en els seus productes, però a més ha fet coincidir el dia amb un tast que comença a ser un esdeveniment important a la xarcuteria: el tall d’una roda de formatge Beaufort Reserva de 40 kg.

 

L’encarregat de fer el tall ha estat l’alsacià Pierre Ertzscheid, que ha vingut expressament a obrir la roda amb un fil especial. El Beaufort es fa als Alps francesos, a més de 1.500 metres d’altitud amb llet crua de vaca. És un formatge de pasta cuita i premsada. S’escalfa la quallada i es premsa perquè deixi anar l’aigua i es pugui conservar més mesos. “D’aquest formatge només es disposa a finals d’any. Es necessiten 400 litres de llet per fer una roda de 40 quilos. Aquest que he portat té 18 mesos exactament. I ha sortit perfecte, és la primera vegada que veig un Beaufort reserva sense cap esquerda”.  

 

Pierre Ertzscheid parla de les característiques del Beaufort / C. D. 

 

Des de Cárnicas Merche, l’Àngels Gálvez diu que en uns 10 dies hauran venut els 40 kg de formatge. “La gent l’espera d’un any per l’altre. És un formatge especial. Quan s’acabi, ja no tindrem més fins l’any vinent”.  

 

Els castellarencs amants dels formatges estan de sort amb aquesta peça, anomenada ‘el príncep del Gruyère’ ja que només han arribat des de la Savoia 12 rodes de formatge Beaufort reserva per a tot Espanya.

Comparteix
M'agrada
Comentaris