07  Aymerich_950x634
Núria Aymerich, al costat de l'editor Marc Basté, durant la presentació del llibre la setmana passada a la llibreria 'La llar del llibre'. || JUANMA PELÁEZ
27/03/2023 Actualitat
Núria Aymerich: "El lideratge permet respectar el rol de cadascú"

La castellarenca i experta en lideratge transformacional presenta el llibre ‘Mossos. Un model de lideratge’

Jordi Rius

La castellarenca Núria Aymerich, experta en lideratge transformacional  i actual Secretària General del Gremi de Fabricants de Sabadell, acaba de publicar el llibre  Mossos, Un model de lideratge  (Profit Editorial) que recull la seva etapa com a directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISP) entre el 2011 i el 2015. Aymerich ha volgut publicar el seu llibre  amb un doble objectiu: “Demostrar que la direcció sota el model de lideratge transformacional, o lideratge per valors,  és aplicable a qualsevol àmbit de la nostra societat i que dona uns resultats efectius comprovables”.


Aymerich, quan va accedir al càrrec de l’ISP no tenia cap mena de noció sobre seguretat. “Una direcció general no té perquè anar lligada al coneixement de l’àmbit que tracta. La direcció general és aquella on s’han de definir uns objectius i s’ha de treballar perquè tota l’organització s’alineï per aconseguir-los”, apunta Aymerich, que afegeix que no es tracta tant “de la importància del coneixement de l’activitat que fa l’organització com la capacitat directiva que aquest directiu sigui capaç d’explicar o de treballar sota el model de lideratge per valors”.


Aymerich va accedir al càrrec de direcció de l’ISP en un moment que els Mossos ja havien fet el desplegament a tot el territori i havien assumit gairebé totes les competències “coincidint amb una gran crisi econòmica i on no podien haver grans promocions de Mossos per falta de recursos”.  Però la crisi es va convertir en una gran oportunitat, segons Aymerich, per treballar per l’excel·lència del cos policial.


El pròleg del llibre està fet pel  Major Josep Lluís Trapero. “Després d’una trobada intensa  inicial a l’ISP, vaig descobrir que tenia al davant una persona d’una honestedat i d’un rigor impecable”. Amb el temps, es va forjar una bona relació entre tots dos, alhora que “amb la resta de comandaments, tant de Mossos, Policia Local i Bombers”.


Quant a les ingerències polítiques que hi poden haver amb la direcció del Mossos, Aymerich explica que “quanta més falta de lideratge hi ha, més es volen creuar les responsabilitats quan  no es corresponen perquè de vegades s’actua més per determinades irresponsabilitats que no pas per l’objectivitat i el rigor”. El lideratge en tots els camps “permet respectar el rol de cadascú”, conclou Aymerich.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris