09   IMG 3880 bona2_1440x961
Una de les darreres aparicions públiques d'Albert Cornet a Castellar, en la conferència que va fer a L'Aula a principis d'any || L'ACTUAL
16/03/2023 Actualitat
Medalla de la Vila per a Albert Cornet

L’atorgament a títol pòstum  es votarà en la sessió ordinària del ple municipal d’abril

Redacció

La Comissió d’Honors i Distincions va acordar dimarts passat sotmetre a consideració del Ple l’atorgament a títol pòstum de la Medalla de la Vila al castellarenc Albert Cornet Calveras. La distinció, que es votarà en la sessió ordinària del ple municipal d’abril, reconeix la trajectòria professional de Cornet com a professor catedràtic d’electrònica i investigador en enginyeria electrònica i biomèdica. Alhora, també reconeix la seva implicació en la vida cultural i esportiva del municipi, especialment al capdavant del Ball de Gitanes, entitat que va presidir durant 15 anys, i també com a jugador de la UE Castellar i entrenador de la Penya Deportiva de Lahiguera.


Cornet va néixer a Gironella l’any 1955. A principi dels anys 80 es va doctorar en física per la UB i també va assolir el títol de Docteur d’État des Sciences per la Université Paul Sabatier de Tolosa. L’any 1982 es va incorporar al grup de recerca del Departament d’Electrònica de la Universitat de Barcelona. Des d’aleshores, no va deixar mai la docència i la investigació a la Universitat de Barcelona, amb una dedicació de gairebé quatre dècades. 


El 1990 va ser escollit professor catedràtic d’enginyeria electrònica i biomèdica de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB). La seva extensa trajectòria com a investigador es pot resumir amb els prop de 200 articles publicats, la seva participació com a ponent en més de 250 congressos, haver estat l’investigador responsable de més de 30 projectes nacionals i internacionals, haver dirigit vuit tesis doctorals i haver registrat dues patents, entre d’altres. 


Especialitzat en tècniques de caracterització estructural de materials per a dispositius electrònics i optoelectrònics, el seu darrer càrrec a la UB va ser el de director del Departament d’Enginyeria Electrònica i Biomèdica i investigador responsable del MIND, grup d’excel·lència en recerca de la Generalitat de Catalunya.  El setembre del 2021 Cornet va ser rebre una distinció a la qualitat docent per part del Consell Social de la UB per la seva trajectòria orientada a la millora constant dels aprenentatges i la qualitat docent.


Quant a la implicació en la vida associativa, va presidir el Ball de Gitanes entre el 1990 i el 2005. Una de les activitats que va tenir més ressò durant la seva presidència va ser l’esdeveniment organitzat per formar part del llibre Guinness dels rècords. El 5 de març del 2000, 1.002 persones van ballar gitanes al camp de futbol Pepín Valls i l’entitat va aconseguir el repte.


En l’àmbit esportiu, va jugar a la UE  Castellar des de la temporada 1971-1972 i durant cinc temporades més. Tot i aconseguir fer les proves d’accés per jugar amb el FC Barcelona, una lesió el va obligar a deixar els terrenys de joc. Tot i això, va ser entrenador de la Penya Deportiva Lahiguera durant els 80. Albert Cornet va morir el 2 de desembre als 67 anys a causa d’una malaltia que havia patit els darrers mesos. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris