Fotograma del vídeo reivindicatiu del col·lectiu Criem, en el marc del 8-M - CEDIDA
Fotograma del vídeo reivindicatiu del col·lectiu Criem, en el marc del 8-M - CEDIDA
05/03/2021 Actualitat
La maternitat també es reivindica al 8-M

El col·lectiu Criem Castellar demana un espai lliure i desestructurat per a l'acompanyament de la maternitat, i visibilitza la importància de les cures infantils

A les portes de la jornada reivindicativa del 8-M, el grup de mares que conformen el col·lectiu de lactància Criem, posa fil a l'agulla per demanar espais de trobada lliures, accessibles i oberts, per a l'acompanyament de la maternitat. Per fer-ho, han publicat un manifest i han elaborat un vídeo, que han publicat a les xarxes socials de l'entitat, en què parlen de la cara b de la maternitat, de la realitat que viuen bona part de les dones que han de triar entre carrera professional o cuidar el nou membre de la família, i la pressió a què es veuen sotmeses durant 24 hores tots els dies de la setmana. Tot plegat, amb l'objectiu de "visibilitzar la importància del treball de cures infantil i de fer tribu", expliquen.

 

making criem

Making of del vídeo reivindicatiu del col·lectiu Criem - Cristina Cánovas

 

En aquesta línia, al manifest que han publicat, Criem demana "un espai lliure i desestructurat per a l'acompanyament de la maternitat". A més, reivindiquen un punt de trobada "adaptat a l'infant t i que doni suport a col·lectius com Criem, grups que no només ofereixen suport emocional a la mare lactant, sinó que són un instrument per a construir teixit social castellarenc".

 

D'altra banda, al manifest subratllen que aquests col·lectius sovint es troben amb entrebancs burocràtics "que impedeixen la seva continuïtat tot i que la seva labor és imprescindible i necessària".

 

Finalment, al text expressen "la necessitat de poder fer tribu, i  per això necessitem que des de les institucions facilitin espais gratuïts i oberts a la ciutadania". En paraules de Criem Castellar, "la negació, invisibilització, apropiació i mercantilització de la maternitat ha estat una estratègia del capitalisme i del patriarcat, per això les institucions tenen el deure de protegir la criança, lactància materna i el dret de les mares a exercir-la, així com a potenciar espais d'intercanvi i acompanyament".

Comparteix
M'agrada
Comentaris