La planta castellenca fabrica per a la bodega Jaume Serra aquesta nova ampolla de cava que redueix les emissions de CO₂ i la petjada de carboni
La planta castellenca de Vidrala fabrica per a l’empresa Jaume Serra la nova ampolla de cava més lleugera del mercat, amb un disseny innovador que redueix les emissions de CO₂ i la petjada de carboni. La nova ampolla desenvolupada en col·laboració amb la bodega Jaume Serra “marca un abans i un després en sostenibilitat”, afirmen des de la fàbrica del vidre a través d’un comunicat. Es tracta del model Cava Lite, una ampolla de 750 grams que esdevé la més lleugera del seu segment, superant l’anterior rècord de 775 grams. La producció es realitzarà íntegrament a la planta de Castellar, des d’on les ampolles es distribuiran a la bodega Jaume Serra, situada a només 65 quilòmetres a Vilanova i la Geltrú. Aquesta proximitat permet reduir significativament la petjada de carboni associada al transport i reforça la col·laboració entre les dues empreses en matèria de sostenibilitat.
El nou model de 750 grams representa una reducció del 6,25% en emissions de CO₂ per ampolla respecte a l’anterior format de 800 grams. A gran escala, això suposa una reducció de més de 15 tones de CO₂ per cada milió d’ampolles fabricades, l’equivalent a les emissions anuals de 232 vehicles de gasolina.
“La col·laboració entre Vidrala i Jaume Serra reafirma un vincle històric basat en la innovació i el respecte pel medi ambient. Aquesta relació es remunta als anys setanta, quan ambdues empreses van impulsar la primera ampolla de vi lleugera de 300 grams, pionera al sector”, recorden des de Vidrala. La planta castellarenca continua ampliant la seva gamma d’envasos lleugers —com les sèries BD Nova Lite i BD Via Lite— “amb l’objectiu d’optimitzar l’ús de recursos, reduir emissions i contribuir a la competitivitat i responsabilitat ambiental dels seus clients”, apunten.

Les noves ampolles de cava fetes a Vidrala per a Jaume Serra, tota una revolució per al sector