03   inauguracio biblitoeca_1440x961
Discurs de la directora Carme Muñoz durant la inauguració. A l’esquerra la regidora de Cultura Joana Borrego. Darrere, els actors i actrius de l'Esbart Teatral || Aj. Castellar
18/09/2023 Actualitat
"S'han facilitat nous espais singulars per ampliar l'activitat de la Biblioteca"

La regidora de Cultura, Joana Borrego, va inaugurar divendres passat els nous espais de l'equipament cultural que compta, a partir d’ara, d’una nova sala d’estudi, una sala de treball, un pati per activitats i un despatx; també ha valorat l'espai la directora de l'equipament

Redacció /M. A.

Segons va assenyalar la regidora de Cultura Joana Borrego en l’acte d’inauguració de la renovada Biblioteca Municipal Antoni Tort, “l’ampliació ens permet disposar d’espais singulars per fer activitats culturals a la Biblioteca, de manera que es podran dur a terme de manera separada de l’espai de lectura i, per tant, es generaran menys molèsties i els diversos usos de l’equipament seran compatibles”. La regidora també va destacar “l’ampliació dels espais que funcionaran com a sala d’estudi, que obriran dins l’horari habitual de la Biblioteca però que també ampliaran el seu horari en períodes d’exàmens”.

 

També va voler posar en valor el fet de disposar d’una sala més petita perquè es puguin fer treballs en grup. Aquest espai es podrà utilitzar sota demanda prèvia a la pàgina web a partir del divendres 22 de setembre i se’n podrà fer ús dues hores diàries amb un màxim de sis hores setmanals per grup. Cal dir que la nova sala d’estudi també funcionarà a ple rendiment a partir de la mateixa data. “D’aquesta manera, es vol donar resposta a la necessitat que els i les estudiants d’edats diverses tenen a l’hora de comptar amb més espais estables per a l’estudi (especialment en períodes d’exàmens) o el treball en grup”, va explicar Borrego. 
 

Les noves sales faran créixer la Biblioteca i millorar el servei, sobretot “per eliminar al màxim el soroll de les sales”, diu la directora de la Biblioteca Antoni Tort, Carme Muñoz. En total, l’edifici passa a tenir 800 metres quadrats.


A partir d’ara, l’equipament compta amb una sala d’estudi, amb una sala de treball, amb un pati per a fer-hi diverses activitats i amb un nou despatx. “Les sales són totes insonoritzades, perquè els estudiants es puguin concentrar i perquè els sorolls no traspassin tampoc als veïns”, afegeix Muñoz. Pel què fa a la sala d’estudi, pensada per a joves i adults a partir de 16 anys, té un aforament màxim de 32 persones “i té accés pel carrer Hospital perquè quan hi hagi moments d’exàmens, els usuaris puguin accedir a l’espai fora de l’horari de la biblioteca”, diu la directora.


La sala de treball serà útil per a usuaris a partir de 12 anys i té un aforament de 8 persones, “que pot estar format per diversos grups, sumant 8 persones en total”


Els nous espais comptaran amb taules, cadires i wi-fi. “No hi haurà prestatges perquè està pensat perquè siguin zones de treball”.  En tot cas, en aquests espais només s’hi podrà accedir si es disposa del carnet de biblioteca pública. S’ha habilitat, també, un pati ampli i lluminós, on s’hi duran a terme diverses activitats, com per exemple, “l’hora del conte, clubs de lectura, tallers, etc”, segueix Muñoz.


L’ampliació de la Biblioteca Antoni Tort s’ha creat amb materials sostenibles. S’ha utilitzat fusta de pi per a tota l’estructura de l’edifici. Gràcies al sistema constructiu utilitzat i a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, l’edifici serà passiu energèticament, de manera que consumirà menys energia de la que produirà. S’han fet servir aïllaments de fibra de fusta a la façana i la coberta i la climatització es farà amb un sistema d’aerotèrmia. A més, l’estructura de fusta recolza part del seu pes a la paret lateral de pedra vista de l’actual edifici de la Biblioteca, que manté la seva aparença tal qual. El nou edifici es connecta amb les dependències actuals de la biblioteca i s’hi pot accedir fàcilment. 

 

Per a l’estrena, la biblioteca va programar unes lectures literàries que va anar a càrrec d’actors i actrius de l’Esbart Teatral de Castellar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris