contra_1440x961
Joaquim Montoya, copropietari de la marca Emme Café
21/04/2023 Actualitat
Joaquim Montoya: "Prendre cafè és crear un moment. Jo li dono molta importància"

Gelater de tota la vida, el Nito, com el coneix tothom, va crear fa sis anys una marca de cafè. Forma part de l’Associació de Veïns de Can Font, té l’ONG Moto Solidària Sabadell i és president  de l’ens Vespistados

Cristina Domene

· D’on sorgeix la idea de crear una marca pròpia de cafè?  
A la meva família som gelaters de tota la vida, tenim una cafeteria-gelateria a Sabadell des de fa més de 40 anys, que va obrir el meu pare. El meu germà havia treballat a una empresa de cafè i jo havia estat en contacte també amb gent de l’àmbit del cafè a Itàlia, arran de la meva faceta de gelater, i primer vam intentar muntar una empresa de cafè italiana. Al final, el meu germà i jo, com que teníem les mateixes ganes i direcció de negoci, se’ns va ocórrer crear aquesta empresa i marca, Emme Café, i que fos nostra, ara fa sis anys. Som socis.

 

· A què us dediqueu exactament?
Comprem el cafè fora i aquí el torrem, per vendre’l nosaltres. Hem creat el nostre blend. El blend és una mescla de cafès de diferents procedències. Nosaltres fem la combinació amb cafè sempre d’alta gamma, tenim un cafè molt especial. I creiem que hem donat amb la clau d’un bon cafè que sigui per a tots els gustos, tant per a la gent que pren cafè sol, com per a la gent que pren cafè amb llet. Estem molt satisfets amb el blend que hem aconseguit, pel qual ens feliciten. 

 

· Com s’obté el ‘blend’ perfecte?
Amb el temps. Nosaltres provem per separat tots els cafès. Torrem cada cafè amb la intensitat que ens agrada. Agafem una base, com pot ser el Colòmbia, i hi anem afegint uns altres tipus de cafè per veure quins matisos dona. Treballem amb cafè del Brasil, de Guatemala, de l’Índia, Costa Rica... I això són proves i proves i dies i dies, fins que arribes a, per a nosaltres, la perfecció.

 

· I el negoci principal és envers les cafeteries?
Sí, són els clients principals. Ara estem oferint quatre blends de cafè normal i un de descafeïnat, sempre d’alta gamma. Nosaltres hem mamat l’hostaleria perquè hem crescut amb els pares a la cafeteria, coneixem les necessitats que té aquest negoci, perquè no només venem cafè, també els ajudem amb el que calgui, els ensenyem a gestionar, si cal. Intentem donar un valor afegit.

 

· Heu volgut apropar-vos al lloc d’origen del cafè.
Sí, el meu germà ha visitat plantacions de Colòmbia. A més, comprem a una finca que precisament es diu Barcelona. És una finca sostenible, respectuosa amb els treballadors i de comerç just.  

 

· Com pot saber el client que s’està prenent un bon cafè?
Es nota. Quan no has de beure aigua després, és que és un bon cafè. Has de notar de seguida que el gust va a la llengua i als costats, no cap al darrere, que és quan és amarg.  Per això el cafè ha de ser equilibrat. Aquí el consum majoritari és amb llet, no podem fer un cafè amb molta acidesa perquè pot semblar que talla la llet.

 

· Quina importància té el cafè?
El meu germà i jo som feliços amb el cafè. No ens fa mandra anar a treballar, estem en el nostre hàbitat natural. I respecte a la societat, significa plaer. No és una beguda que necessitis prendre perquè tinguis set. És crear un moment. Jo li dono molta importància. Les sobretaules, per exemple, és quan la gent es relaxa i xerra. Amb un cafè. Per això és tan important tenir-ne un de bo.

 

· Quin és el balanç sis anys després de crear l’empresa?
N’estem molt contents, molt satisfets. Anem pujant. És clar, nosaltres només podem créixer perquè partíem des de zero. Aquí a Castellar el tenim a Cafellar i a Llullu Cakes, també al Caliu de Sant Llorenç. A Barcelona, entre d’altres, ens trobareu a una cadena que es diu A Vocados, molt exclusiva. També som a Sabadell, Sant Cugat, Rubí, i per la zona de Lleida, arribem fins a Montsó, a Osca...

 

· Us aneu expandint. Quina és la projecció d’Emme Café?
El futur el veig molt bé. Estem actualitzant la pàgina web www.emmecafe.com. Ara comencem amb botiga en línia per vendre el nostre cafè en càpsules compatibles, també un format de paquet de cafè molt i en gra per la gent que té cafetera moca. La intenció no és enfocar-nos a les llars, el nostre negoci se centra en l’hostaleria, però sí que volem que la gent que ho vulgui, tingui l’opció de comprar-ne i beure un bon cafè també a casa. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
‘Disfrutón’
Un defecte que no pots dominar?
Tinc un caràcter explosiu
Una persona que admires?
Els meus pares
La teva paraula preferida?
Amor
Quin plat t’agrada més?
Els plats de cullera
Una pel·lícula?
‘Cars’, pel meu fill
Un llibre?
‘Reina Roja’’, de Juan Gómez Jurado
Un tipus de música?
Country i rockabilly
Un sabor de gelat?
El de festucs
Un cafè?
El de Colòmbia
Un viatge?
La ruta 66 amb una Harley-Davidson

Comparteix
M'agrada
Comentaris