04 camina i fes salut_950x634
Els participants uns minuts abans d’iniciar l’itinerari cap a Can Santpere / Aj. Castellar
20/09/2023 Actualitat
Inici de curs de l’activitat saludable ‘Camina i fes salut’

La caminada d'avui s’ha emmarcat en la Setmana Europea de la Mobilitat

C. D.

Aquest matí, cap a les 9, s'ha iniciat un nou curs de l’activitat Camina i fes salut. Tot i el mal temps, alguns castellarencs i castellarenques no s'han volgut perdre la primera de les sortides saludables de la temporada i s'han decidit per fer l’itinerari de les pistes i arribar a Can Santpere. 4 km d’activitat física i salut. Aquesta activitat està englobada dins de la prescripció social, amb usuaris d’entre 40 i 80 anys (majoritàriament són de 70 anys). El punt d’inici i final del recorregut és al CAP Castellar. L’activitat s’inicia a les 9.00 h i té una durada aproximada d’una hora, hora i quart.


La caminada d'avui, a més, ha coincidit amb la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquest projecte promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. La setmana d’enguany porta per lema “Combina i mou-te!” que posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat.


El Camina i fes salut és un exemple d’intervenció realitzada per l’Ajuntament que encaixa amb un dels objectius generals d’aquesta setmana, el 5è, que diu així: “Reflexionar sobre com afecta la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que genera tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física”

Comparteix
M'agrada
Comentaris