A7R06692 3_1440x961
Gemma Capel, Ex responsable de recursos humans  i terapeuta en medicina xinesa Quim Pascual
05/03/2021 Actualitat
Gemma Capel: "Les dones en alts càrrecs que he conegut són molt valorades i lluitadores"

Li agrada el tracte amb les persones. Fa dos anys i mig va decidir dedicar-se a la medicina xinesa, després de refusar anar a Alemanya, tal com li proposava la multinacional on treballava

· Vas començar estudiant un secretariat multilingüe...
Sí, després vaig començar a treballar amb empresa. Vaig començar a la recepció de l’empresa Fluidra, a la Torre Millenium de Sabadell. Em van dir si m’agradaria anar al departament de recursos humans i vaig dir que sí. Suposo que van veure l’empatia amb la gent i la relació que hi establia i van pensar que a recursos humans estaria bé. Vaig estar-me al departament uns 10 anys.

 

· Després vas anar a la multinacional alemanya KWS.
Sí, aquí vaig entrar com a responsable de selecció per a tot Espanya i de desenvolupament del talent de les persones.

 

· Com va anar l’experiència?
Va ser una experiència molt enriquidora. Primer,  perquè vaig poder posar en pràctica una cosa que havia estudiat aquí a El Mirador, la grafologia. Em va servir per fer selecció a part dels psicotècnics i tests de personalitat que fem. I segon, perquè vaig haver d’anar molt a Alemanya a fer trainings.

 

· Però normalment, el departament de recursos humans d’una gran empresa no té gaire en compte la persona...
Aquí és on em vaig desencisar els últims cinc anys. És quan em vaig posar en tots aquests temes de  la medicina xinesa i el mindfulness. Com a responsable de departament de talent em demanaven que tragués habilitats a persones que no les tenien, que potser en tenien d’altres molt més potents. A mi em deien, “Gemma, aquest comercial ha de vendre més”. Jo veia que hi havia coses que no es podien canviar. Cadascú és molt especial amb el que és. Hi ha moltes habilitats que no es poden desenvolupar si no les tens.

 

· Tenies relació amb altres companyes amb tasques similars en altres seus de la multinacional?
Sempre som minoria. Sí que et diré que  les dones que he conegut que han estat en alts càrrecs són dones molt potents, molt valorades i molt envejades, molt lluitadores i molt segures.

 

· La dona, respecte de l’home, té uns ‘soft skills’ per a les emocions?
Penso que les dones tenim aquesta característica innata en general. Aquests soft skills els tenim més desenvolupats en l’àmbit de les emocions, l’organització i la comunicació.

 

· Respecte a la multinacional, va arribar un moment que vas pensar canviar de feina?
L’empresa va tancar abans de la pandèmia. Tot ho van centralitzar en un edifici molt gran d’Alemanya. Jo estava acabant les pràctiques de medicina xinesa, uns estudis de quatre anys, i vaig pensar que era un senyal. 

 

· Et van oferir anar a Alemanya?
Sí. Vaig estar com sis o set mesos què no sabia què fer. M’oferien feina a mi i també al meu marit, que és programador informàtic. Però vaig pensar que aniria a Alemanya a fer més o menys el que feia aquí, quan ja feia un anys que m’estava desencisant i sentia que aquesta etapa ja s’havia acabat. Vaig decidir quedar-me i lluitar pel que sento.

 

· Per on vas començar aleshores?
Vaig començar a treballar a Osteopatia Caldes. La seva responsable, Eulàlia Vila, em va donar el vot de confiança per començar a treballar-hi. Allà faig medicina xinesa i mindfulness. També soc al 26Sentits, de Terrassa, i on es fan totes les teràpies que existeixen per a nens. Allà faig acupuntura pediàtrica japonesa. No es punxen els nens, sinó que es fan servir altres tècniques. De fet, estic fent la tesi per impulsar l’acupuntura pediàtrica japonesa a l’Estat. Ara també soc al Mima’t de Castellar, amb Teresa Montserrat.

 

· La medicina xinesa té moltes eines?
La medicina xinesa en conjunt té diverses eines. La que es coneix més és l’acupuntura, que és la inserció d’agulles en punts energètics del cos. També hi ha altres tècniques com la moxibustió, que són uns petits puros d’artemísia que s’escalfen i s’apropen a la pell, les ventoses i els Pyonex.

 

· I amb Maribel González heu impulsat el projecte Olenos... 
Sí, un projecte per acostar les medicines alternatives a la població. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Molta voluntat


Un defecte que no pots dominar?
La impaciència


Una persona que admires?
En diré dues: Josep Capel i Rosa Altarriba


Quin plat t’agrada més?
La fideuà


Un color
El lila


Un animal?
El cavall


Una teràpia?
Acupuntura amb ‘mindfulness’


Un llibre?
Qualsevol de la Julia Navarro


Un grup?
El Último de la Fila


Una pel·lícula?
Una sèrie, ‘Gambito de dama’


Què t’atrau de les persones?
Jo  aprenc de cada persona

Comparteix
M'agrada
Comentaris