WhatsApp Image 2021 06 09 at 15.58.12_950x634
Els 47 alumnes de l'institut Puig de la Creu abans d'entrar a fer les proves aquest dimecres. || CEDIDA
10/06/2021 Actualitat
Fer exàmens en moments incerts

Dels 87 estudiants de l'Institut Castellar que fan la selectivitat, tres no han pogut començar-la al primer dia perquè estaven confinats

Jordi Rius

Dimarts va ser el primer dia de foc de les Proves d'accés a la universitat (PAU)  per als134 estudiants castellarencs -87 de l’Institut Castellar i 47 del Puig de la Creu- que engunay els ha tocat fer. L’alumnat de l’INS Castellar s’examina a la Sala de Graus de l’Escola d’Enginyeria de la UAB mentre que el del Puig de Creu ho fa en altres aules de la mateixa escola.


Per trencar el gel, els alumnes van començar amb les proves de llengua i literatura castellanes. Els alumnes van haver de contestar preguntes al voltant d’una de les lectures obligades, Luces de bohemia, de Ramon del Valle-Inclán. I aquí és on va aparèixer el primer escull. El coordinador de Batxillerat de l’Institut Castellar, Albert Vicens, ha comentat que  “molts alumnes havien punxat en confondre oxímoron per pleonasme” a l’hora d’analitzar una figura retòrica que apareixia al llibre. Vicens va lloar les mesures anti-covid adoptades durant les proves. En tot cas, però, en línies generals, els alumnes coincidien a dir que “els exàmens del primer dia eren bastant assequibles”


Amb el format de quatre dies d’exàmens es pretén evitar aglomeracions d’alumnes i poder garantir al màxim les mesures per la covid i mantenir la seguretat i les distàncies per minimitzar el risc de contagi de la covid-19. “Les entrades estaven ordenades, tot era airejat i l’espai que ha d’ocupar l’alumne durant les proves, que sempre és el mateix, estava molt ben senyalitzat”, constata Vicens. 

 

WhatsApp Image 2021 06 09 at 10.40.49 (1)

Part del grup d'alumnes de l'institut Castellar aquest dimecres abans del segon dia d'exàmens. || CEDIDA


INCIDÈNCIA AMB EL COVID
Dels 87 alumnes de l’Institut Castellar, tres estudiants no van poder començar les proves dimarts perquè estaven confinades.  Una d’elles s’incorpora demà i les altres dues divendres. “El problema és que faran les proves el dia que vinguin però ningú ens ha dit res de quan faran les proves que no han pogut fer perquè estaven confinades”, es queixa Vicens. “Ens han dit que potser faran els exàmens al juliol o al setembre, però el que està clar és que no hi un pla B per veure què passa amb aquests alumnes”, explica el coordinador. Al Puig de la Creu no s’han trobat cap cas de coronavirus i, en prevenció, les classes es van fer telemàtiques la setmana passada.

Els estudiants s’han d’examinar d’una fase general, obligatòria i que consta de cinc exàmens, i d’una específica, voluntària i que serveix per pujar nota. Amb les dues millors qualificacions es calcula la nota d’admissió que pot arribar fins a un total de 14 punts. Els alumnes que obtinguin un mínim de cinc de mitjana entre la nota de Batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les proves hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat.  Les notes de la selectivitat se sabran el 25 de juny.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris