24/09/2020 Actualitat
ERC portarà tres mocions al ple

Demanen reprogramar l’activitat cultural suspesa per la pandèmia, rebutjar la monarquia i reclamar la llibertat dels Jordis

Redacció

La política municipal es reactiva amb la sessió plenària de setembre, que tindrà lloc dimarts que ve i que comptarà amb tres mocions presentades per ERC, principal grup de l’oposició. La primera d’elles amb un enfocament estrictament local, és una moció “en defensa i promoció de la cultura segura a Castellar”. A través d’un comunicat, els republicans argumenten que “la cultura, en totes les seves vessants, ja sigui el teatre, el cinema, la música, la lectura o la dansa, entre d’altres, ens enriqueix i ens fa créixer com a persones i per tant, cal lluitar per tal que aquesta tingui el màxim de suport institucional i social de manera que se’n garanteixi la seva viabilitat i se’n promogui l’impuls”. Per això han decidit presentar aquesta moció per demanar a l’Ajuntament que es reprogrami “tota l’agenda cultural que s’ha anul·lat durant el període d’estat d’alarma i els mesos posteriors” amb activitats de cultura segura i sempre d’acord amb les recomanacions del Procicat. Dins la proposta també plantegen “que s’inclogui, en la mesura del que sigui possible i dins la programació cultural del poble, la contractació d’agents culturals de km 0 i que s’asseguri la inversió i l’execució de la despesa pressupostària del 2020 en activitats i béns culturals del municipi”. 


La segona de les mocions per al ple de setembre d’ERC detalla les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola i insta l’Ajuntament “a manifestar el seu rebuig al sistema monàrquic espanyol, corrupte i hereu del franquisme i a expressar el suport a qualsevol iniciativa que vagi encaminada a denunciar la opacitat de la monarquia espanyola”.


LLIBERTAT PER ALS JORDIS
Finalment, l’última moció d’ERC pretén que l’Ajuntament de Castellar subscrigui i s’adhereixi al manifest que reclama la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez així com la defensa de l’exercici dels drets fonamentals i que van signar, el 29 de maig del 2020 al Congrés dels Diputats, diverses formacions polítiques com el Bloc Nacionalista Valencià, el Bloque Nacionalista Gallego, Unidas Podemos-En Comú Podem o Esquerra Republicana de Catalunya i Euskal Herria Bildu, entre d’altres.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris