paperetes10n_617x412
Recompte de vots de les eleccions del 10 de novembre que han suposat el triomf d'ERC a Castellar. Q.P.
10/11/2019 Actualitat
ERC guanya les eleccions generals a Castellar

Els republicans sumen el 26,1% dels vots a la vila, seguits del PSC (18,52%), En Comú Podem (15,37%) i Junts per Catalunya (13,52%). La participació ha estat del 76%, quatre punts per sota de les anteriors generals

ERC ha guanyat les eleccions generals a Catalunya i a Castellar i el PSOE ha repetit victòria a nivell espanyol en uns resultats electorals que no mouen gaire els blocs que dificultaven la governabilitat a l’Estat i que impliquen com a grans novetats la davallada de C’s que ha disparat el vot a VOX, ara tercera força, i l’entrada de la CUP amb dos diputats al Congrés pel que fa a les forces independentistes.

A Castellar, s’ha tornat a repetir força el guió del 28 d’abril: aquest 10 de novembre, dels 14.122 vots escrutats, ERC ha tornat a guanyar sumant 3.676 vots (26,1%) i, en segon lloc, ha repetit el PSC amb 2.604 vots (18,52%) seguit d’En Comú Podem -2.161 vots (15,37%). Com ja va passar a l’abril, Junts per Catalunya ha quedat en quart lloc i ara ho fa amb 1.901 vots i el 13,52%. Com a fet inèdit destaca la irrupció de CUP que es presentava per primera vegada a les eleccions espanyoles i que a Castellar ha sumat 929 vots (6,61%). L’altra dada sorprenent del dia ha estat l’aparició per davant de PP i Ciutadans de VOX, que a Castellar ha aglutinat el 6% dels suports que representen 845 vots. C’s i PP ha obtingut resultats similars: els primers 745 (5,3%) i els segons 730 (5,1%).

 

Tres electors castellarencs durant la jornada de votació del 10-N. Q.P.

Tres electors castellarencs durant la jornada de votació del 10-N. Q.P.

 

Aquests resultats s’han produït a la vila amb una baixada de la participació de 4 punts. La participació a Castellar en aquestes eleccions generals ha estat del 75,76%, un 5,3 menys que a les eleccions de l'abril. En  nombre de votants, 14.069 persones han exercit el seu vot davant de les 14.952 que ho van fer a l'abril.

Dues incidències

Les jornades electorals acostumen a ser força plàcides als col·legis electorals. En aquesta ocasió, però, s’han produït un parell d’incidències que han estat molt comentades per les diferents forces polítiques de la vila. La més greu ha estat l’agressió que ha patit un apoderat d’ERC del col·legi situat a l’Arxiu Municipal que ha patit un mastegot d’un votant després d’una discussió produïda justament pel fet que portés un llaç groc. D’altra banda, la CUP ha anunciat que aquest dilluns presentarà una queixa a la Junta Electoral per l’excessiva presència policial de Mossos d’Esquadra als col·legis electorals, també al seu interior. Aquest fet contrasta amb la visió de C’s, que ha criticat el fet que la regidora de la CUP, Marga Oncins, ha impedit que poguessin entrar els Mossos al col·legi electoral del Joan Blanquer.

 

Tria de paperetes per part d'una parella de castellarencs en les eleccions del 10-N. Q. P.

Una parella tria paperetes en la jornada electoral del 10-N. Q.P.

 

Gràfica de resultat de les eleccions generals del 10 de novembre a Castellar del Vallès

Gràfica de resultat de les eleccions generals del 10 de novembre a Castellar del Vallès

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris