Mapa de la previsió del temps del METEOCAT quant a les fortes ratxes de vent d'aquest divendres - @METEOCAT
Mapa de la previsió del temps del METEOCAT quant a les fortes ratxes de vent d'aquest divendres - @METEOCAT
21/01/2021 Actualitat
En alerta per la previsió de fortes ventades aquest divendres

El CECAT ha activat en fase d'alerta el pla especial VENTCAT. Al Vallès Occidental es preveu perill moderat a partir de les sis del matí

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha comunicat que s'ha activat en fase d'Alerta el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT), en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n poden derivar. Les previsions indiquen que aquest divendres es poden produir ratxes de vent superiors als 20 m/s a les comarques del Baix Llobregat, Anoia i Alt Penedès. Poden estar afectades de manera més intensa altres comarques de  la demarcació de Barcelona i Tarragona, també el Vallès Occidental, entre les 6 del matí i les 6 de la tarda. De fet, el Parc de Bombers Voluntaris de Castellar ha activat el reforç i estarà obert, de 7h a 19h, per atendre les incidències que se'n puguin derivar.

 

Des del Departament d'Interior, a través del seu portal web, es recomana, entre altres consells, tancar i assegurar portes, finestres i tendals,  abaixar completament les persianes, i evitar deixar testos i altres objectes a les façanes per no provocar una accident al carrer, així com també recollir la roba estesa. La Generalitat també recorda que cal evitar zones boscoses i arbrades, i no accedir als punts del litoral com esculleres o passejos marítim que poden quedar afectats pel fort onatge. A més, es demana que s'evitein els desplaçaments innecessaris per carretera, i en cas de patir una forta ratxa de vent, alentir la marxa i subjectar amb fermesa el volant.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris