A7 3576 1_1440x961
Edu Velasco, s’acaba de jubilar de la Brigada Municipal de l’Ajuntament Quim Pascual
19/06/2020 Actualitat
Edu Velasco: "La furgoneta i jo hem estat carn i ungla tots aquests anys"

Si vius a Castellar, és molt improbable no haver-te creuat mai amb ell. Treballant a la Brigada Municipal des de feia 22 anys, es passava el dia conduint amunt i avall per la vila. Després de tant de temps, aquest any es jubila 

Guillem Plans

· Recordes com va ser el teu primer dia de feina a la Brigada Municipal?
Uf, sí! Vaig arribar molt cansat a casa. Vaig entrar-hi a treballar de paleta, fent de peó. El primer dia vam estar obrint el voral de la carretera, des de l’institut fins a la gasolinera, picant i portant carretes de morter per posar nou clavegueram. No havia treballat mai a l’obra. 

 

· On havies treballat abans? 

Havia estat sempre a fàbriques i, just abans de la Brigada Municipal, vaig treballar 8 anys al Parc Taulí, primer a la bugaderia i després fent manteniment.

 

· Quan vas començar a conduir la furgoneta?
Després de dos anys fent de peó, es va jubilar un company i vaig començar a agafar la furgoneta. Feia feina de logística, transportava tanques, taules per als actes, els escenaris, material de construcció... Qualsevol cosa que necessitessin els departaments municipals o, per exemple, les escoles. I ja no he parat fins ara, 20 anys després. Precisament, la furgoneta que hi ha actualment la vaig estrenar jo.

 

· Carai! Aquí hi ha una bona història d’amor.
És una Iveco, una furgoneta que va molt bé. S’adaptava i jo m’adaptava a ella. Hi ha gent que em preguntava si no em cansava la feina... No! Tots aquests anys m’ha encantat la meva feina. La furgoneta i jo hem estat carn i ungla. 

 

· No t’ha deixat mai la furgoneta a l’estacada?
En tots aquests anys, no s’ha espatllat mai. Només s’hi han hagut d’arreglar petites coses, però he tingut molta sort. Ni l’embragatge s’ha hagut de canviar.

 

 · Tants anys donant voltes per Castellar, deus haver vist com evolucionava el poble.
El poble s’ha fet gran i també va anar canviant la feina que feia. Quan vaig començar érem molts menys habitants, no calia moure’ns tant. Però crec que Castellar ha canviat a millor, amb més jardins i fonts i els carrers molt ben arreglats. Per altra banda, l’ambient i la gent sempre ha estat molt bé. M’encanta el poble des que hi vaig arribar, el 1975. 

 

· Com és que vas venir a parar a Castellar? 
Vaig néixer a Badalona, i d’allà em vaig traslladar a Sabadell. Quan vam començar a tenir edat per festejar, veníem a Castellar. Ens quedava a prop de la Planada del Pintor i veníem amb una colla. Tots vam trobar xicota a Castellar!

 

· És això, el que t’hi va fer quedar?
Sí! Va ser la Maria Dolores, que vivia aquí, i per ella m’hi vaig quedar.  Em va semblar genial, ja que el poble ja m’agradava, més que Sabadell. Des d’aleshores he estat aquí. Em vaig casar el 1980 i hi he tingut dos fills, l’Adrián i  l’Eduardo. 

 

· Després de tant de temps, gràcies a la feina deus haver conegut tothom.
A molta, molta, gent. Només pel fet d’anar amb la furgoneta cap amunt i cap avall durant tots aquests anys, he tingut tracte amb moltes persones. A més a més, quan aparco la furgoneta m’agrada passejar, anar a donar una volta i relacionar-me amb la gent, tenir-hi converses.

 
· T’endús bones amistats de la Brigada Municipal?
Totalment. Ha estat com una família. No tinc queixa absolutament de ningú, ni de la brigada ni de l’Ajuntament. No puc dir res dolent de ningú. He fet molts bons amics.

 

· Trobaràs a faltar treballar?
Al principi se’m va fer una miqueta dur... Tenia la feina al cap. Després, durant tots aquests dies tancat a casa, no he tingut tant de temps per pensar-hi, perquè no podíem sortir. Però ara que ja podem sortir, sí que veig els companys i em ve el cuquet... El cuquet no marxa!

 

· Què et veus fent, en el futur?
Tot el que tinc previst fer és estar per la meva neta, l’Adriana. I si m’avisen per fer voluntariat, a la recollida d’aliments o Cáritas, com he estat fent, hi aniré encantat. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Amabilitat


Un defecte que no pots dominar?
Impulsiu


Una persona a qui admires?
Als meus fills


Una emisora de ràdio per conduir?
Ràdio Castellar i Ràdio Can Deu


Un color?
El blau


Quin plat t’agrada més?
La truita de patates amb pebrot i ceba


Un animal?
El gos


Una cançó?
‘Bonita Melodia’, de Los Mucca


Una pel·lícula?
‘Forrest Gump’


Un racó de Castellar?
L’ església de Sant Esteve


Un somni?
Que tothom estigui tan bé com es pugui

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris