09 joelette_800x534
Pujada  a la Mola amb cadires 'Joëlette'. L’Ajuntament n’ha comprat dues / Cedida
26/11/2021 Actualitat
Diversitat funcional, 365 dies

Una quinzena d’activitats per commemorar el 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Una quinzena d’activitats organitzades per l’Ajuntament i diverses entitats de Castellar commemoraran a la vila, a partir del 27 de novembre i fins al 20 de desembre, el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que se celebra arreu del món cada 3 de desembre. L’objectiu, com recorda la regidora de Diversitat Funcional, Anna Margalef, és donar visibilitat a les persones que tenen algunes d’aquestes condicions “i promoure els seus drets i sobretot el seu benestar. El que intentem és conscienciar tota la ciutadania de la situació d’aquestes persones, a qui de vegades es dificulta activitats a la seva vida diària. Aprofitem aquest 3 de desembre, però vull destacar que això hauria de ser els 365 dies de l’any”.


La programació inclou tallers i propostes sobre l’àmbit de la salut, activitats esportives, artístiques i culturals. Per fer-la possible, s’ha comptat amb la implicació de les entitats Suport Castellar, TEB, Club Atlètic Castellar, AVAN, Escola d’Educació Especial Xaloc, Amputats Sant Jordi, Rugby Castellar i Rodamunt. “Comencem dissabte amb un taller de defensa personal, que també s’ha organitzat per al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, però nosaltres el fem adaptat a dones amb diversitat funcional. Sobretot per a aquelles joves que tenen una discapacitat intel·lectual i ara amb el confinament han utilitzat molt les xarxes socials i han conegut gent, s’han pogut trobar algun ensurt quan han quedat físicament. Com que hem conegut algun cas, s’ha organitzat un al matí, i el nostre serà a la tarda. No és per segregar cap col·lectiu, sinó per adaptar el taller”


Tallers i activitats n’hi ha per a tothom, però cal reservar lloc per acomplir les normes Covid. Les podeu consultar totes detalladament a la pàgina 17 d’aquest L’Actual, però volem destacar el curs teoricopràctic Coneixem i practiquem amb la Joëlette, que tindrà lloc dilluns 20 de desembre, de 9 a 14 hores a la Sala Puigverd. L’Ajuntament ha comprat dues Joëlette, una cadira d’una roda tot terreny que fa possible que persones amb mobilitat reduïda facin senderisme i altres activitats al medi natural. “Seran vàlides tant per a infants com a adults. És important, però, per poder demanar-la i utilitzar-la fer el curs teòric per conèixer com es munta i com es fa servir”, assegura Margalef. 


Els i les participants que assisteixen a les activitats a partir del dia 1 de desembre tindran una galeta de mantega feta per l’alumnat del PFI de l’escola d’educació  especial Xaloc. Decorada en color taronja,  per omplir el poble del color del Dia Internacional, com els llums de la rotonda, que també s’il·luminaran el dia 3 de desembre

Comparteix
M'agrada
Comentaris