A7R04363_1440x961
Els caps de llista assistents al debat electoral organitzat per Ràdio Castellar i L'Actual: Miki Vilanova (Ara Toca Castellar), Marga Oncins (CUP Castellar), Dolors Ruiz (ERC), Ignasi Giménez (Som de Castellar-PSC), Joan Juni (Junts), Ainhoa Pineda (Valents),  Alicia García (PP). VOX no va assistir al debat Quim Pascual
26/05/2023 Actualitat
Cita amb les urnes aquest diumenge

Un total de 19.668 castellarencs estan convocats a unes eleccions municipals amb vuit candidatures

Un total de 19.668 castellarencs i castellarenques estan convocats aquest diumenge, 28 de maig, a les eleccions municipals per escollir els seus representants al consistori. El cens consta de 19.585 electors de nacionalitat espanyola i 83 de nacionalitat estrangera. El nombre de ciutadans i ciutadanes que podran exercir el seu dret a vot ha augmentat en 681 persones respecte les darreres eleccions celebrades, les del Parlament de Catalunya de 2021, i en 1.077 persones respecte els darrers comicis municipals del 2019.

 

La jornada electoral es viurà en un total de 10 col·legis, on es distribuiran 14 seccions i 25 meses electorals. Respecte les darreres eleccions celebrades, que es van fer en el context de la pandèmia de la COVID-19, canviarà la ubicació d’algunes seccions i meses electorals, de manera que quedaran distribuïdes de la següent manera:

 

Secció 1: estarà ubicada al local del PIPAD, a l’Espai d’Atenció a la Diversitat Funcional situat al mateix edifici del Casal de Gent Gran de la plaça Major.

Secció: 2: estarà ubicada al Casal de Gent Gran de la plaça Major.

Seccions 3 i 4: estaran ubicades a l’escola Emili Carles-Tolrà.

Seccions 5 i 9: estarà ubicades a l’escola Joan Blanquer.

Secció 6: estarà ubicada a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.

Seccions 7 i 13: estaran ubicades a l’Espai Firal de l’Espai Tolrà.

Seccions 8 i 14: estaran ubicades a El Mirador.

Secció 10: estarà ubicada a l’escola Mestre Pla.

Secció 11: estarà ubicada a l’antiga escola de Sant Feliu del Racó.

Secció 12: estarà ubicada a la Sala Polivalent de l’Espai Tolrà.

 

Els col·legis electorals obriran les seves portes de 9 del matí a 8 del vespre, de forma ininterrompuda. Els membres de la mesa, però, s’hauran de presentar al col·legi a les 8.00 hores, per tal de constituir-la formalment. L’electorat s’haurà d’identificar amb el DNI, el passaport o el carnet de conduir amb fotografia (vàlid també mitjançant l’aplicació miDGT). També serà vàlida la targeta de residència, en el cas de ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea que en tinguin, i la targeta d’identitat, si es tracta de persones estrangeres nacionals de països amb què Espanya hagi subscrit un tractat de reciprocitat per al reconeixement del dret de sufragi a les eleccions locals.

 

Aquests documents poden ser espanyols o emesos pel país d’origen, sempre que incloguin la fotografia de la persona titular. Han de ser originals (no valen les fotocòpies) i es poden utilitzar igualment si estan caducats.

  

En aquesta ocasió són vuit les candidatures que es presenten a les eleccions municipals que es disputaran un total de 21 places de regidor/a (la quantitat establerta legalment per als municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants). Podeu consultar les candidatures proclamades clicant aquí.

 

SEGUIMENT DE LA NIT ELECTORAL A RÀDIO CASTELLAR I L'ACTUAL

Ràdio Castellar i L’Actual faran un complet seguiment de la jornada electoral amb un programa especial aquest diumenge que començarà a les 20 h una vegada tanquin els col·legis electorals. Des del portal lactual.cat es donaran els resultats al minut i  des de la ràdio es connectarà amb les diferents seus del partit per analitzar els resultats amb els candidats.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris