L’Airesol participa en l’acte dels 1.000 articles del col·lectiu '5 a Taula' del diari 'La Vanguardia'
Era el 19 de novembre del 2010 quan el col·lectiu 5 a Taula –format per Miquel Espinet, Sergi Ferrer-Salat, Miguel Gay, Josep Maria Sanclimens i Josep Vilella– publicava al diari La Vanguardia la crítica titulada “Carisma i bona cuina” referida “als plats clàssics i menys clàssics a l’Airesol de Castellar del Vallès" . La crítica encara penja d’una de les parets del conegut restaurant de l’Airesol. El local castellarenc va aconseguir, amb la visita del col·lectiu, que mai s’identifica com a tal, una nota d’un 13 sobre 20, tot destacant-ne l’atenció al client i la qualitat del producte.
El col·lectiu, tots ells membres de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, va celebrar a mitjans de novembre la publicació del seu article número 1.000 a les pàgines del rotatiu barceloní. Per això, va reunir els 250 cuiners i restauradors que han estat protagonistes de les seves crítiques gastronòmiques al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) de Barcelona –entre ells l’Airesol de Castellar. “Ens van enviar un correu electrònic perquè hi participéssim”, recorda Rosa Riera, cap de sala del restaurant castellarenc, que afegeix que “ens va fer molta il·lusió el fet que ens demanessin participar-hi amb tots els altres restauradors”.
En principi, l’acte estava pensat per fer un petit brindis amb una copa de cava amb tots els altres restauradors, però per l’ascens de la pandèmia “al final només ens vam fer una foto”, constata Riera.