A7 3325_950x634
Quico Cano, en una imatge de dissabte passat a les instal·lacions de SIGE. Quim Pascual
22/01/2020 Actualitat
"Castellar s’ha de sentir seu el SIGE”

Quico Cano és el nou responsable de Sige Sport Castellar, que acaba d’estrenar sala de ‘cycling’

Jordi Rius

Ha aterrat a la direcció del complex esportiu Sige Sport Castellar amb un repte clar: “Castellar s’ha de sentir seva aquesta instal·lació. És un equipament municipal, tot i que té gestió privada. Però per a nosaltres és imprescindible que la gent se’l senti com seu perquè és seu”. Quico Cano ha agafat les regnes de la instal·lació després de l’estiu i durant un temps porta alhora la direcció del complex esportiu de Castellar amb la del complex Polinyà Aigua i Salut (PAS), també gestionat per SIGE.  Cano també ha estat al QWellness Sabadell i durant un temps ha estat tècnic d’esports de l’Ajuntament de Sentmenat.


El nou responsable de Sige Sport Castellar manifesta que la percepció que té durant aquests primers mesos de fer-se càrrec de l’equipament “té a veure amb el que ens manifesten tant els abonats com el meu propi equip: segurament no hem estat capaços de reaccionar de forma àgil durant algun temps i és el principal canvi que hem de fer”. De cara a aquesta nova etapa com a gerent, Cano considera que “hem de ser més dinàmics i donar més resposta a les necessitats o requeriment dels abonats”.

NOVA SALA 'CICLO INDOOR'
La joia de la corona d’aquest canvi de funcionament és la nova sala ciclo indoor, que va entrar en funcionament dissabte passat. “És un dels grans canvis visuals i de funcionament de la instal·lació”, assegura Cano, que anticipa que “veurem canvis de serveis, hi incorporarem noves activitats i d’instal·lacions”.


Respecte a l’anterior sala que ja existia al complex esportiu, “aquesta és més completa”, diu el director de Sige Sport Castellar. Aquest canvi de concepció té a veure amb l’eina principal, la bicicleta, “que és la més avançada del moment, que canvia el paradigma de l’entrenament perquè fa servir watts i ja no fa tant cas de la freqüència cardíaca, sinó al rendiment del cos”.


A més del fet que cada bicicleta disposa d’una pantalla amb informació, tota la sala té un disseny multimèdia amb una pantalla amb resultats de l’entrenament de l’usuari i dels que estan amb ell a la sala i instruccions del monitor. Aquí cal sumar-hi una nova il·luminació led i una climatització. La nova sala de ciclo indoor ocupa tot l’espai de l’antiga grada de la piscina. “L’anterior sala de ‘ciclo’ ocupava mitja grada i ara l’hem ocupat tota. L’antiga sala que hi havia al costat d’activitats la recuperarem i la reconvertirem en una sala d’activitats virtuals i polivalent”, explica Cano.


En aquesta nova sala de ciclo indoor hi haurà una destacada presència del monitor. En hores o dies de poca afluència “és complicat posar una classe, però es pot projectar a la mateixa pantalla de la sala una sessió predissenyada gravada amb un monitor que l’abonat pot seguir”. Cano apunta que  “ja no hi haurà cap problema si hi ha una, dues o cinc persones a la classe, perquè en podem posar tantes com vulguem al llarg del dia”.


Una de les queixes habituals dels abonats del complex esportiu era l’estat de la coberta de la piscina climatitzada. En aquest sentit, Cano ha reconegut que “estem tractant amb l’Ajuntament la renovació de la coberta de la piscina”.


Habitualment, l’inici d’any acostuma a ser una bona època per als equipaments esportius perquè hi ha increment de les matrícules ja que els abonats volen començar l’any amb el propòsit de fer esport. “Sí que és cert que som un servei d’onades, a l’inici d’any, després de Setmana Santa i després de l’estiu, però cada cop s’estan regularitzant més aquestes franges. El gener era un mes molt fort en inscripcions, ara no ho és tant, però sí en assistència”, assenyala el director del complex esportiu castellarenc. 
Al  mes de febrer hi haurà una sessió oberta de la nova sala de ciclo per a persones que no siguin abonades de SIGE, així com promocions per portar un amic al complex esportiu. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris