20/01/2023 Actualitat
Avui entra en vigor la nova ordenança de mobilitat

La Policia local ha fet aquests dies controls preventius per informar, sobretot, les persones que fan servir patinets

Cristina Domene

Avui ha entrat en vigor la nova ordenança de mobilitat. La regulació de l’ús de bicicletes, patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) és la principal novetat de la nova ordenança de mobilitat de Castellar del Vallès.

 

Per informar la població dels canvis, sobretot en relació amb els patinets, la Policia local ha fet aquests dies controls puntuals preventius. “Estem informant els usuaris que es desplacen en vehicles de mobilitat personal, com els patinets, que arran de la nova ordenança han de circular per la calçada, com qualsevol vehicle, usar casc, i tenen prohibit circular amb auriculars i utilitzar el telèfon mòbil”, manifesta Toni Garrido, caporal de la Policia Local de Castellar del Vallès.

 

Els VMP  han de circular obligatòriament per la calçada com la resta de vehicles, sense superar els 25 km/h. Per tant, no poden anar per la vorera ni pels passos de vianants. A més, la normativa també indica que, en cas que circulin per espais compartits amb els vianants, com ara parcs públics, àrees de vianants o carrers de plataforma única, ho hauran de fer respectant la preferència de pas dels vianants i adequant la seva velocitat a la de les persones.

 

Cal tenir en compte que per a l’ús d’aquests vehicles no és necessària cap tipus d’autorització administrativa, carnet o assegurança obligatòria, i que tampoc s’estableix edat mínima per utilitzar-los, però, en cas que un menor de 18 anys cometi una infracció conduint-los els pares o tutors legals hauran de respondre solidàriament per ell. I és que la nova regulació preveu sancions de fins a 500 euros en cas d’incompliment.

Comparteix
M'agrada
Comentaris